Portugal Masters 2017 – Day Four

Tournytt

Bjerregaard bröt segernollan

Tog sin första ET-seger på imponerande vis

Text: Martin Strömberg • 2017-09-24

Han ledde inför sista ronden.

Och danske Lucas Bjerregaard visade inga nerver överhuvudtaget när han spelade hem Portugal Masters.

– Det här var en av mina bästa ronder någonsin. Det kändes som att jag behövde gå ut och vinna och inte vänta på att någon ger mig en seger, sa en nöjd Bjerregaard efter fyraslagssegern.

Det blev 65 slag (-6) sista ronden efter åtta birdies och två bogeys. Segern blev definitivt klar när han slog två mäktiga slag upp i bakre greenkant på långa 17:e. Han avslutade sedan med ett säkert par på tuffa 18:e.

– Det har varit ett ungt år men jag har bra självförtroende nu och när min flickvän frågade mig i morse om jag var nervös så svarade jag “Nej, det är lugnt, jag tar hem detta”. Förmodligen mest för att lugna henne, skojade den danske 26-åringen efteråt.

Ensam tvåa blev skotten Marc Warren.

 

 

 

Bjerregaard bröt segernollan
Foto: Getty Images

Bästa svensk i Portugal blev Sebastian Söderberg som avslutade med 68 slag för en delad fin åttondeplats. Den placeringen gör att han även får spela nästa veckas större ET-tävling, British Masters.

– Spelet idag var egentligen helt bedrövligt men jag lyckades göra sex, sju bra up-and-downs och satte en wedge. Så man kan säga att jag fick ut rätt så mycket av ronden. Att jag också tog en plats nästa vecka känns oerhört kul, berättar Sebastian för svenskgolf.se/wp.


Text: Martin Strömberg • 2017-09-24
TournyttEuropean TourLucas BjerregaardMarc WarrenSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top