Dell Technologies Championship – Final Round

Tournytt

Leishman leder efter tio birdies

Den kraftfulle australiern Marc Leishman leder BMW Championship efter 18 spelade hål. Med tio birdies och en bogey gick han runt på 62 slag, nio under par.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-15 Uppdaterad 2019-12-12

Marc Leishman har konserverat formen från förra tävlingen, Dell Technologies Championship. Australiern slutade trea i Boston. Den här veckan är PGA Tour i Chicago och Leishman är i ensam ledning.

Under öppningsvarvet lyckades han göra tio birdies och en bogey på vägen till sin 62-rond – som är hans bästa på PGA Tour.

Men han har sällskap i toppen av en landsman. Jason Day, som inför veckans tävling meddelade att han byter caddie, är två slag bakom.
–Luke Reardon är en av mina bästa vänner, men man vet inte hur det fungerar förrän man är på banan, jag kanske hatar honom när vi väl är där, sa Day efter.
–Men han var fantastisk i dag. Han är en bra golfare, har högt golf-IQ och är skicklig på spelstrategi. Det var en bra start.

Jason Day gjorde en eagle, en bogey och sex birdies.

Här är toppen av ledartavlan:

Leishman leder efter tio birdies

Hur gick det för Henrik Stenson då? Tävlingens ende svensk hade en tung dag och gick til slut ett över par. Med två bogeys och en birdie har han en hel del att göra under de kommande tre rundorna, då det inte är någon cutt i veckans tävling.

De 30 högst rankade spelarna tar sig vidare till nästa veckas tourfinal.

Henrik Stenson började veckan på plats 26. Efter gårdagens resultat är han på plats 34.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-15
TournyttMarc LeishmanPGA TourTournytt
Rulla till toppen