Tournytt

Jason Day byter caddie för första gången

Efter en svag säsong vill Jason Day se en förändring. Steg ett: Byta caddie.

Av Jesper Johansson • 2017-09-14

Jason Day byter caddie inför veckans BMW Championship på PGA Tour. Australiern kommer i veckan använda sig av sin vän Luke Reardon och därmed ha en annan caddie för första gången under sin professionella karriär.

Tidigare caddien, Col Swatton, var Jason Days tränare under hans high school-år och har av honom själv kallats en faderfigur (Jason Days pappa dog när han var tolv år gammal).

Då slår Henrik Stenson och de andra stjärnorna ut i veckans tävling

Men den nya caddien, Luke Reardon, kommer inte att vara på bagen under speciellt lång tid. Hans visum går ut i slutet av september, vilket innebär att Jason Day får ha en annan spelare vid sin sida under Presidents Cup. Det blir en annan vän, David Lutterus.

När Australian Open spelas i november kommer Luke Reardon återigen vara på bagen, men Jason Day menar att det inte behöver vara långsiktigt med sin vän som caddie.
– Jag ska utvärdera hur det går under resten av året med vem det nu är jag har på bagen och se om jag kan få igång ett bra spel. Om inte det fungerar och jag inte gillar hur jag jobbar tillsammans med de här två personerna kanske jag gör ytterligare byte till nästa år, sa Day under en presskonferens.

Under året har Jason Day inte spelat sin bästa golf och haft en hel del problem vid sidan om golfbanan. Hans senaste vinst kom i The Players Championship 2016.

Scroll to Top