5de430ff27824

Tournytt

Vinnarens udda taktik – spelade mot fel fairway

Justin Thomas gillade inte hur den nya designen på TPC Bostons tolfte hål såg ut. Så han valde att spela mot ett annat hål istället.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-05 Uppdaterad 2019-12-12

Justin Thomas vann den andra slutspelstävlingen på PGA Tour. En stor anledning till hans seger var. Det långa spelet. Med fint spel från tre och brickskytte in mot Green lyckades amerikanen till slut gå 17 under par.

Men han var inte alltid på rätt fairway.

Inför årets tävling på TPC Boston hade barnarkitekten Gill Hanse byggt om hål 12. Mitt i fairway placerade han en platå och en bunker. Det var något som inte uppskattades av alla spelare. Justin Thomas var en av de som inte tyckte om det.

Vinnaren av tävlingen gick så långt att han på det långa par 4-hålet valde att inte sikta på rätt fairway. Istället siktade han rakt över de höga träden till vänster – och landade på det 13:e hålets fairway.
– Jag tyckte att hål 12 var ett bra golfhål innan. Jag tycker dock att de inte gjort ett speciellt bra jobb med att göra om designen. Tolvan var ett av de bättre hålen på banan, sa Thomas inför veckans tävling. 

Men att sikta på hål 13 gjorde inte Justin Thomas någon skada. De första två varven gjorde han par på hålet. Under den tredje rundan gjorde han birdie. På måndagens avslutningsvarv gjorde han par.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-05
TournyttJustin ThomasPGA TourTournyttTPC Boston
Scroll to Top