Dell Technologies Championship – Final Round

Tournytt

Iskall Justin Thomas vinnare igen

Justin Thomas visade mental styrka när han för femte gången den här säsongen fick se sitt namn högst upp på ledartavlan efter 72 spelade hål.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-05 Uppdaterad 2019-12-12

Under måndagen avgjordes årets andra tävling i slutspelet på PGA Tour. Justin Thomas och Marc Leishman var i delad ledning inför slutvarvet på TPC Boston men bara två slag bakom befann sig Jordan Spieth.

Och det var just Jordan Spieth som började söndagen starkast av alla.
På de första fyra hålen gjorde han birdie, Eagle, birdie och sedan ytterligare en birdie. Med ytterligare en birdie under de första nio hålen såg årets The Open-vinnare ut att vara på väg mot ytterligare en seger.
Men under de avslutande nio hålen ville det sig inte riktigt för Jordan Spieth. Puttern svalnade något och det resulterade i att han gjorde tre bogeys, en birdie och resten par.

 

Lingmerth och Blixt utslagna ur FedExCup

Istället vann alltså Justin Thomas. 

PGA Championship-vinnaren från augusti ser ut att ha behållit formen då han under söndagen kunde stänga igen butiken med två birdies och en Eagle på de första nio hålen samt en bogey och två birdies på vägen in. Att han lyckats vinna så många gånger i år menar han själv beror på det mentala.
– Allt handlar om tålamod. Jag håller mitt fokus på ett slag i taget och jag struntar i vad de andra gör. Vi har haft ett bra år och nu är det två tävlingar kvar som vi ska göra det bästa av, sa Thomas på det 18:e hålets green.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2017-09-05
TournyttJordan SpiethJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top