Quicken Loans National – Final Round

Tournytt

Lingmerth och Blixt utslagna ur FedExCup

Säsongen är över för Jonas Blixt och David Lingmerth.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-04 Uppdaterad 2019-12-12

Efter den andra slutspelstävlingen på PGA Tour är säsongen över för David Lingmerth och Jonas Blixt.

Jonas Blixt, som tidigare i år vann i New Orleans, lyckades inte ta sig vidare till den tredje slutspelstävlingen i Chicago efter att ha klarat cutten men sedan inte lyckas leverera under det tredje varvet.
På måndagens sistarunda spelade han dock mycket bättre och gick runt på 69 slag. I och med det slutade han d40 i veckans Dell Technologies Championship och 82:a i FedExCup-rankingen.

 

 

TV: Blixt & Lingmerth laddade med NHL-laget

David Lingmerth hade en lite tuffare väg in till veckans tävling. Inför förra veckans The Northern Trust var han utanför topp-100 – som kvalade in till veckans tävling. Men efter ett fint resultat på Glen Oaks utanför New York kvalade han in till nästa steg i slutspelet.

Där tog det däremot stopp. På TPC Boston slog David Lingmerth 75 slag under öppningsvarvet och 72 slag under det andra. Därmed missade han cutten i tävlingen och slutar på en 96:e plats i FedExCup-slutspelet.

Men än finns det blågult hopp. Henrik Stenson stod över veckans tävling på grund av ett ömmande knä men är sedan tidigare klar för kommande tävling i Chicago. Där ska han dock nå ett bra resultat om han ska ha något med segern att göra i FedExCup-finalen i Atlanta.. Med två tävlingar kvar att spela är han på plats 26 i FedExCup-slutspelet. 


Text: Jesper Johansson • 2017-09-04
TournyttDavid LingmerthHenrik StensonJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top