Cambia Portland Classic – Final Round

Vann och skänker 1,5 miljoner kronor till Houston

Stacy Lewis meddelade inför veckans tävling att alla hennes vinstpengar skulle gå till sin hemstad Houston, som drabbats av kraftiga översvämningar. Amerikanskan lämnade tävlingen med störst prischeck av alla.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-04 Uppdaterad 2019-12-12

Stacy Lewis lovade tidigare i veckan att hon skulle skänka alla pengar som hon vann från Cambia Portland Classic. Fyra rundor senare lämnade hon Oregon med tävlingens största prischeck, då hon besegrade In Gee Chun med ett slag.
Stacy Lewis vann 195 000 dollar, motsvarande 1,5 miljoner kronor. 

Segern är hennes första sedan 2014 och alla pengar går till att hjälpa hennes hemstad Houston som är översvämmat. Under söndagen meddelade också Lewis sponsor, KPMG, att de ska ge lika mycket pengar som hon spelat in. När amerikanskan fick höra det var det svårt att hålla tårarna borta.
– Det är verkligen helt otroligt. När jag sa att jag skulle skänka allt jag vann hade jag som målsättning att vinna tävlingen. Men för att det ska ske måste allt stämma… Att vi tillsammans kan hjälpa till att bygga upp hem som försvunnit i vattenmassorna betyder väldigt mycket.

Spelet då? Jo, Stacy Lewis började dagen med två raka birdies. Sedan kom en bogey innan hon gjorde birdies på hål 6 och 7. Men där tog det stopp. Resten av hålen gick stjärnan runt på par. Efteråt var hon lättad att det inte var ytterligare ett hål som skulle spelas.
– Det var svårare än jag trodde det skulle vara. Jag slog många bra slag och slog många bra puttar men bollen ville inte gå i hål. In Gee Chun spelade fin golf hela dagen och det var tufft där ute hela vägen in.

Här är toppen av ledartavlan:

Här är svensktoppen:


Text: Jesper Johansson • 2017-09-04
TournyttLPGA TourStacy LewisTournytt
Rulla till toppen