Flooding in Houston From Hurricane Harvey

Tournytt

Stacy Lewis: ”Har vänner i området som evakuerar”

Stacy Lewis har av förståeliga skäl svårt att fokusera på golfen just nu. Stjärnan, som är bosatt i katastrofdrabbade Houston, är oroad över familj och vänner.

Text: Jesper Johansson • 2017-08-30 Uppdaterad 2019-12-12

LPGA Tour-stjärnan Stacy Lewis är bosatt i översvämmade Houston. Hennes hus är än så länge säkert från de stora vattenmassorna, men amerikanskan följer rapporterna från hemstaden noggrant. Än så länge har hon inte varit på plats, men menar att det är svårt att ta in vad hon ser på bilder.
– Det är hemskt. Jag får uppdateringar hela tiden men det är en ganska hjälplös känsla. Det är jobbigt att se bilderna, att föreställa sig hur det är att vara på plats och se allt vatten. Det är svårt att föreställa sig, säger Lewis till Golfchannel.com.

Orkanen Harvey förstör Houstons golfbanor

Solheim Cup-stjärnan flyttade med sin familj till Houston när hon var elva år gammal. Hennes föräldrar bor fortfarande i samma hus, och är kvar i det katastrofdrabbade området. Deras hus är också säkert för tillfället men flera grannars hus är totalförstörda.
– De har vänner i området som evakuerar. Men min familj har haft ganska tur än så länge. Men det är ytterligare två dagar av regn som väntar. Jag tror dock att mitt eget hus kommer vara säkert, säger Lewis.

Garcia skänker pengar till Houston – baserat på sina golfresultat

Stacy Lewis säger också att hon just nu har svårt att fokusera på golfen, men att det är oklart när hon åker till Houston. Hon är schemalagd att spela även nästa vecka och tror inte hon kan se sitt hem innan dess.
– Allt är väldigt oklart just nu. Vi får se vad som händer de kommande dagarna. Det är mycket som vi inte vet ännu.

De kommande två dagarna väntas det falla 40 centimeter regn över Houston.


Text: Jesper Johansson • 2017-08-30
TournyttLPGA TourStacy LewisTournytt
Scroll to Top