2017 SSE Scottish Hydro Challenge – Day Three

Tournytt

Svenskens udda skada: Gipsad efter att ha kastat klubba

Simon Forsström kommer att vara borta från tävlingsgolfen en tid framöver efter att ha skadat vänsterhanden i ett raseriutbrott.

Text: Jesper Johansson • 2017-08-31

Simon Forsström var på väg att hitta formen på Challenge Tour och på så sätt kanske kvala in till European Tour. Flera fina resultat efter varandra slutade med en andraplats i Finland. 

Två veckor senare var det dags för nästa tävling. Den här gången var det Viking Challenge i Norge. Efter 34 spelade hål var svensken i bekymmer på det 17:e hålet. Vid det andra slaget på hålet var olyckan framme.
– Jag tog ett lite för optimistiskt klubbval från ett dumt läge. Jag lyckades inte med slaget och kastade klubban rakt framåt och då högg det till i vänstra tummen, säger Forsström till svenskgolf.se/wp.
– Jag hörde och kände hur det small till i handen. När jag skulle greppa klubban nästa gång gjorde det riktigt ont men jag spelade på och lyckades klara cutten i tävlingen innan jag drog mig ur.

Svenskens udda skada: Gipsad efter att ha kastat klubba
Simon Forsströms vänstra hand är gipsad efter den udda skadan.

Forsström trodde då att han tänjt ett ledband i tummen och att det bara var smärta, inget värre. Han åkte sedan till Schweiz för att spela Rolex Trophy. Tävlingen delade ut rankingpoäng till samtliga deltagare och Forsström kom näst sist.
– Jag är förvånad att jag inte kom sist, men jag kunde faktiskt spela hyfsat.

Efter ett läkarbesök nu i måndags visade sig att det var en något allvarligare skada.
– En benplatta i tummen har flyttat på sig. Jag behövde inte operera eller så men jag blev gipsad direkt och kommer behöva ha det i tre veckor.
– Sedan får jag inte maxanstränga handen på ytterligare tre veckor, så det blir en hel del tävlingar jag missar, säger Forsström.

Golfproffsen – och deras märkliga skador

Under de kommande veckorna är det flera stora tävlingar som spelas på Challenge Tour och Forsström, som är rankad 38 hade behövt spela bra i tävlingarna för att ha en chans att direktkvala till European Tour.
– Jag missar tyvärr tävlingen i Kazakstan, som är störst på året.
– Det är en väldigt dålig timing på den här skadan. Det är ju inte första klubban man kastar i livet och jag har aldrig gjort mig illa på grund av det innan. Skadan kom just nu när jag spelat lite bättre, säger Forsström.

Så här undviker du golfens vanligaste skador

Hur tror du formen kommer vara när du är helt frisk igen?
– Jag vet faktiskt inte. Jag har aldrig haft en skada, så jag vet inte hur det är att komma tillbaka. Men jag lär vara lite off i alla fall. 

Kan du träna någonting?
– De första tre veckorna kan jag träna chippar och puttar med en hand. Sedan kan jag göra det med två händer.
– Det är just det som varit ganska dåligt i år, så det är ju bra att jag kan träna på närspelet.

När hoppas du kunna vara tillbaka?
– Just nu siktar jag på Hainan Open i Kina 12 oktober.


Text: Jesper Johansson • 2017-08-31
TournyttChallenge TourSimon ForsströmTournytt
Scroll to Top