5de436448072a

Tournytt

Kolla när Lingmerth spelar hockey – på golfbanan

PGA-touren har kommit till Kanada. Och vad är väl mer naturligt än att testa lite ishockey på golfbanan?

Text: Michael Åhman • 2017-07-27 Uppdaterad 2019-12-12

I dag startar Canadian Open på Glen Abbey i Oakville söder om Toronto. Du kan följa tävlingens leaderboard här.

Startfältet anförs av världsettan Dustin Johnson, som dock fortfarande inte är kvitt sin ryggskada. Han utmanas av en revanschsugen Matt Kuchar, som ju var så nära sitt livs första majorseger på Royal Birkdale.

Med i startfältet finns också den nyblivne 30-åringen David Lingmerth (22 juli, grattis i efterskott!).

Och eftersom vi befinner oss i Kanada så är klivet till ishockey särskilt långt. Legenden Jack Nicklaus fick prova, och efter lite instruktioner gick det vägen.

Sedan fick David Lingmerth visa sina skills. Kanadensarna blev nog lite tagna över svenskens förmåga i deras egen nationalsport när Lingmerth gav sig på ett par 3-hål med ishockeyklubba och golfboll. (se klippet nedan).

Vad de kanske inte visste var att David var en lika talangfull hockeyspelare som golfare hemma i Tranås. När det i 15-årsåldern var dags att välja väg var pappa Thomas övertygad om att det skulle bli ishockey – där David var en stark och teknisk spelare med stora framtidsutsikter.

Men när David kom in på golfgymnasiet och insåg att hans storlek kunde bli en nackdel i NHL-ishockeyn – ja, då blev valet enklare.

 Text: Michael Åhman • 2017-07-27
TournyttDavid LingmerthPGA Tour
Scroll to Top