146th Open Championship – Previews

Tournytt

”Jag har drömt om att vinna The Open sedan jag var fem år gammal”

Tommy Fleetwood har drömt om att vinna The Open sedan barnsben. Och inget skulle väl passa bättre än att vinna tävlingen bara fem minuter ifrån hemmet han växte upp.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-18 Uppdaterad 2019-12-12
”Jag har drömt om att vinna The Open sedan jag var fem år gammal”

Tommy Fleetwood känner sig som hemma under årets The Open. Engelsmannen, som är rankad 14 i världen, växte upp bara fem minuter ifrån årets spelplats för den klassiska tävlingen.

Som barn smög han in på banan för att få spela den, men i år kan han gå in genom huvudentrén. Fleetwood är nämligen en av tävlingens favoriter, efter en stålande vårsäsong med två vinster på European Tour och en fjärdeplats i US Open.
– Jag är hellre i den här positionen då personer tror att jag kan vinna än en spelare som inte har något med segern att göra, sa Tommy Fleetwood under en presskonferens inför årets majortävling.

”Jag brukade smyga in på banan och spela när ingen tittade”

Om Tommy Fleetwood skulle vinna veckans tävling lyckas förverkliga en mångårig dröm. Att spela på banan precis vid sitt barndomshem gör att han kommer ha ett stort stöd av vänner och bekanta. Men det är inte något som stör honom. Snarare tvärtom.
– Jag har drömt om att vinna The Open sedan jag var fem år gammal. Så att drömma i ytterligare några dagar är inget problem. Jag tycker det ska bli kul med alla vänner på plats. Det kommer vara speciellt att spela här. 

Kanske kommer också vännerna få se Tommy Fleetwood lyfta The Claret Jug på söndag. Enligt många bettingbolag är han en av favoriterna, vilket han trivs med.
– Det är härligt att de pratar om mig som favorit. Jag finner det smickrande och jag berörs inte av det, förutom att det får mig att le.


Text: Jesper Johansson • 2017-07-18
TournyttThe OpenTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top