5de438e5937a4

Tournytt

Nu lanseras Pings nya G400-serie

Från och med slutet av juli finns Pings nya G400-serie i butik, och det är en hel del uppdateringar som skett på allt från drivers till järnklubbor.

Text: Svensk Golf • 2017-07-10 Uppdaterad 2019-12-12

I några veckors tid har man kunnat skymta nya klubbor i många Ping-spelares tourbagar. Nu offentliggör Ping hela den nya produktserien som heter G400 och ersätter G-serien som släpptes i årsskiftet 2015/2016. G400-serien består av drivers, fairwaywoods, hybrider, crossovers och järnklubbor. 

På touren har den nya drivern omfamnats snabbt.
– Vi har aldrig sett en snabbare övergång till en ny produkt än vid US Open förra månaden med 13 G400-drivers i spel första veckan som klubborna var tillgängliga på touren, säger John A Solheim, vd för Ping.

Bland spelarna som börjat använda den nya drivern finns David Lingmerth, som visat fin form sen bytet med bland annat en 21:a plats i US Open och en femteplats i Quicken Loans National.

Här är sex saker du vill veta om nya Ping G400-serien

Nu lanseras Pings nya G400-serie
David Lingmerth har spelat bra sedan han börjat använda Pings G400-driver. Foto: Getty Images

I butik från slutet av juli

Samtliga klubbor i G400-serien kan hittas i butik från och med 27 juli. Nedan är rekommenderade priser i butik.
Drivers: 4 500 kronor (LST, SFT och standard).
Fairwaywoods: 2 900 kronor.
Hybrider/crossovers: 2 400 kronor.
Järn: 1 300 kronor per järn med stålskaft, 1 400 kronor per järn med grafitskaft.

Nu lanseras Pings nya G400-serie
15 kubikcentimeter mindre, men högre MOI-värde i nya G400-drivern.

Mindre, men mer förlåtande driver

Den nya drivern bygger vidare på den teknologi vi sett i G30-drivern (turbulatorerna på kronans ovansida) och G-drivern (Dragonfly-teknologin, vilket utanpå syntes i form en omdesignad bakdel av kronan). Det som sticker ut är att klubbhuvudet gjorts mindre i storlek, från 460 kubikcentimeter i G till 445 kubikcentimeter i G400, men trots det har MOI-värdet höjts. Enligt Ping har G400 en tyngdpunktsplacering i klubbhuvudet som är lägre och längre bak än någon nuvarande driver på marknaden. Det sammanlagda MOI-värdet, ett mått på hur förlåtande en driver är, har för första gången i en Ping-driver pressats upp över 9 000-strecket (mätt i g/cm2 och avseende både vertikal och horisontell MOI).

Nu lanseras Pings nya G400-serie
Pings nya G400-driver har en smidd träffyta.

Ny, smidd träffyta i drivern

För första gången har Ping introducerat en smidd träffyta i en driver. G400-driverns träffyta är smidd i titanlegeringen T9S+ och har kunnat göras sex procent tunnare och nio procent lättare än i G-drivern. Det har dels gett en träffyta som flexar 16 procent mer än G-drivern och dessutom sparat vikt som kunnat utnyttjas för att finjustera tyngdpunktsplaceringen med hjälp av volframvikten i sulan och därmed driva upp MOI-värdet.

 

Nu lanseras Pings nya G400-serie
Nya järnen ska ge både högre utgångsvinkel och bollhastighet än föregångaren.

Starkare träffyta i järnen

Slagytan i G400-järnen har kunnat göras 40 procent starkare än i G-serien vilket leder till att den kunnat tunnas ut, framför allt i ovandelen av cavityn, och tack vare det flexar 18 procent mer. Enligt Ping ska G400-järnen ge både högre utgångsvinkel och bollhastigheter än motsvarande modell i G-serien.

Nu lanseras Pings nya G400-serie
Nytt material i träffytan på Pings fairwaywoods

Nytt material i fairwaywoodsen

Med en träffyta gjord av så kallat “maraging steel”, ett höghållfasthetsstål, flexar slagytan 30 procent mer än i någon tidigare design som Ping tagit fram. Själva träffytan i G400 är 28 procent tunnare än i G-seriens fairwaywood. Resultatet är högre bollhastigheter och utgångsvinkel än tidigare. Kronan är också den tunnaste hittills, bara 0,48 millimeter tjock, vilket sparat vikt som använts för att finjustera tyngdpunkten i klubbhuvudet.

Nu lanseras Pings nya G400-serie
Pings nya crossover-klubba.

Crossovern i ny tappning

I och med lanseringen av G-serien så introducerade Ping en ny modell till produktportföljen i form av crossover-klubban. Varken en hybrid eller en järnklubba, utan en slags mix av de båda. Den mest uppenbara skillnaden med G400-seriens crossovers är att de fått samma matta kromfinish som i200- och iBlade-järnen. Men den större skillnaden mot föregångaren är att G400-crossovern fått en ny träffyta, gjord av “maraging steel”, samma material som i fairwaywoodsen, samt en tunnare mer hybridlik sula. Den medföljande ompositioneringen av vikten i klubbhuvudet ska göra att G400-crossovers ska ge 20 procent högre utgångsvinkel för bättre stopp i bollen.


Text: Svensk Golf • 2017-07-10
TournyttDriversHybriderJärnPingUtrustningWoods
Scroll to Top