Nordea Masters – Day Three

Tournytt

Matförgiftning störde Lemkes uppladdning inför SM Match

Under torsdagen inleds årets SM Match på Ullna GC. Niklas Lemke har inför tävlingen inte spelat banan, men har med ett bättre grundspel för året en härlig känsla inför tävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-28

Det är dags att utse nya svenska mästare i matchspel. 64 herrar och 32 damer ska göra upp om varsin titel på Ullna GC utanför Stockholm.

En av spelarna som deltar är Niklas Lemke. Östgöten som numera bor i Göteborg slutade delad 21:a i Nordea Master tidigare i år och har redan vunnit en tävling på Nordic League.
Förhoppningen är att ta hem ett SM-tecken i veckan, men uppladdningen kunde ha varit bättre.
– Jag åkte på en matförgiftning i söndags och är inte riktigt tillbaka än, så jag avstod från att delta i veckans ProAm-tävling. Så jag har inte spelat banan utan gick nio hål i dag. Planen är att jag ska göra samma sak på torsdagen innan jag spelar, säger Lemke till svenskgolf.se/wp.

Lemke levererar – in som bäste svensk

Men utöver en matförgiftning är formen god för 33-åringen, som menar att han höjt stora delar av sitt spel under året.
– Jag har varit ganska stabil över hela året. Jag har en mycket högre lägstanivå än de senaste åren och har en annan trygghet i spelet. Även om det känns dåligt vet jag att det kommer att gå helt okej.

När Niklas Lemke var yngre spelade han nästan uteslutande matchgolf. Men med åren har det inte blivit lika mycket. Därför ser han fram emot tävlingen.
– Jag tycker det är jättekul att spela match. Det spelar inte så stor roll hur spelet är. Man ska bara gå ut och vinna över personen man möter just då. Och det kan man göra genom att gå sju under- eller sju över par, säger Lemke.

Förändras din spelstrategi?
– De flesta spelarna har en strategisk plan inför varvet, men man får förändra sitt eget spel beroende på vad motståndaren gör. Sedan kan man behöva ändra sin plan efter några hål.
– Det kan vara en fördel att få slå in mot greenen först, även om man har längre kvar. Då kan man sätta press på sin motståndare.

Särspelskungen fullbordade dubbeln

Trots att Niklas Lemke inte spelat veckans bana har han bra koll på hur den spelas, och det är en taktisk utmaning som väntar spelarna.
– Den är tuff på och runt greenerna. Det gäller att träffa rätt sida av fairways för att ha en chans. Den går att spela på ganska många olika sätt och det är jättekul.

Vilken placering skulle du vara nöjd med efter veckan?
– Med tanke på matf��rgiftningen och de här förberedelserna har jag inte så höga förbäntningar. Det ska bli kul att spela match, sedan får man se hur långt det kan gå.
– Mitt upplägg och min filosofi går inte ut på resultat, utan jag vill förbättra spelet och bli så bra som möjligt. Om det blir ett SM-guld eller om jag åker ur i första omgången kommer inte att ändra på det upplägget, säger Niklas Lemke.

Här kan ni se resultaten från veckans SM-match.


Text: Jesper Johansson • 2017-06-28
TournyttNiklas LemkeTournyttUllna GC
Scroll to Top