Nordea Masters – Day Three

Tournytt

Olesen besviken på avslutningen

"Jag tappade koncentrationen i baksvingen"

Text: Martin Strömberg • 2017-06-03

Bästa skandinav inför sista ronden är danske Thorbjörn Olesen.

Detta trots att han slog bort bollen på sista hålet. Han släppte iväg driven långt ut till höger i skogen på 18:e hålet och trots en massiv sökinsats hittade man ingen dansk boll.

– Det var självfallet ingen bra avslutning men jag gjorde en bra fyra på andrabollen så det var något positivt att ta med sig, sa Olesen, som hade 70 slag på ronden och är sju under par totalt.

Det innebär att han är på en ensam fjärdeplats, två slag bakom ledande engelsmannen och lördagens spelpartner, Chris Wood. Ett avstånd som inte avskräcker.

– Nej, jag ska gå ut och lita på min sving bättre i morgon. Det är en tuff bana men både jag och Chris visade att man kan göra många birdies också. 

Bästa svenskar inför sista ronden är trion Niklas Lemke, Kristoffer Broberg och Alex Norén, som är tre under par på en delad 16:e plats.

Norén och Broberg, kompisarna, få spela tillsammans också under sista dagen.

Något som båda gillar.

– Vi peppar varandra och har aldrig sett varandra som rivaler utan det är bara kul att spela med någon man känner väl. Vi hänger ju både på och vid sidan av banan, berättar Norén.

PÅ delad andraplats inför söndagens avslutning finns fransmannen Benjamin Hebert och italienaren Renato Paratore, ett slag bakom Wood.

Under tredje ronden hade Nordea Masters hela 31 400 åskådare.

 


Text: Martin Strömberg • 2017-06-03
TournyttAlexander NorenBarsebäck G&CCEuropean TourKristoffer BrobergNiklas LemkeNordea MastersThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top