Travelers Championship

Tournytt

McIlroy använde tre putters på lika många dagar

Kanske är Rory McIlroys jakt på en putter som passar hans spel över. Under söndagen använde han sig av en tredje puttermodell på lika många dagar – och skrev på ett scorekort med 64 slag.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-26 Uppdaterad 2019-12-12

Rory McIlroy gick runt på 64 slag under söndagsvarvet av Travelers Championship. Det är hans bästa resultat för året, och kanske lyckades han med det på grund av sin putter.

Nordirländaren använde sig nämligen av en tredje puttermodell på lika många dagar.

Efter tre kämpiga varv valde Rory McIlroy att spela med en mer traditionell bladputter under söndagen. Det gjorde att han var bättre på greenerna än snittet. I tävlingen slutade han sex under par.
– Jag kunde knappast ha varit sämre än vad jag var de första tre dagarna. Så jag vill ändra till något mer traditionellt och något jag känner igen. Den typen av klubbhuvud är vad jag använt mig av mest under karriären och är den form jag varit mest framgångsrik med. Så jag gick tillbaka till det för att se om jag kunde spela bättre, och det kände ganska bra, sa McIlroy efter rundan. 


Under söndagsvarvet träffade McIlroy 17 av 18 greener på rätt antal slag. Enda missen kom på hål 18, där han gjorde en bogey. Under tävlingen var han bäst av alla från tee.
– Jag gav mig själv många chanser i dag. Om jag kan slå bollen så här bra och putta som snittet är det här resultatet.

Inför US Open tidigare i juni valde Rory McIlroy att använda sig av en Taylormade Spider-putter, som hans kollegor varit framgångsrika med. Den ser alltså ut att vara borta framöver.


Text: Jesper Johansson • 2017-06-26
TournyttPGA TourPuttersRory McIlroyTournytt
Scroll to Top