Made in Denmark – Previews

Tournytt

Danska ET-tävlingen flyttar – till Thomas Björns hemmaklubb

Livet fortsätter att vara trivsamt för Thomas Björn. Inte nog med att han är kapten för kommande Ryder Cup. Han ska nu få spela en ET-tävling på sin egen hemmaklubb.

Text: Jesper Johansson • 2017-05-02 Uppdaterad 2017-05-02

Made In Denmark har förlängt sitt avtal med European Tour och kommer i ytterligare två år stå som värd för en golftävling i vårt grannland.

Men det blir inte på samma spelplats som tidigare.

Himmerland Golf & Spa Resort har stått som värd för tävlingen sedan 2014 och har snabbt blivit berömd för sitt korta 16:e hål – som blivit en riktig publikfavorit.

Robert Karlsson gjorde där Hole-In-One 2016, och året innan friade en dansk spelare till sin nuvarande fru på samma hål.

2018 flyttar dock tävlingen.

Den nya spelplatsen blir Thomas Björns gamla hemmaklubb, Silkeborg Ry Golfklub. Ryder Cup-kaptenen för Europas lag på Le Golf National 2018 är glad:
– Jag har ingen aning aning om hur många gånger jag spelat golf på Silkeborg, men att jag nu ska spela en European Tour-tävling på min egen hemmaklubb blir en väldigt speciell upplevelse som jag verkligen är glad för, säger Thomas Björn i ett pressmeddelande.
– Att det samtidigt blir här i Silkesborg som sista tävlingen inför Ryder Cup-truppen ska tas ut spelas, gör veckan ännu mer speciell.

Det är fortfarande oklart var i Danmark tävlingen ska spelas 2019.


Text: Jesper Johansson • 2017-05-02
TournyttDanmarkEuropean TourRyder CupThomas BjörnTournytt
Scroll to Top