Tournytt

Lindberg fint med i avbruten major

Fyra slag bakom Pettersen

Martin Strömberg • 2017-04-01
Lindberg fint med i avbruten major

Efter den avbrutna förstaronden, där svenskorna spelade bra, hann arrangörerna inte få runt hela fältet heller andra dagen av ANA Inspiration, damernas första major i år.

Men med sex hål kvar att spela andra ronden har Pernilla Lindberg fina möjligheter att skaffa sig en fin placering inför helgen. Hon är tre under par totalt och delar 17:e plats just nu, bara fyra slag efter ledande norskan, Suzann Pettersen.

Andra dagen för Pernilla gav lite blandad konfekt med tre birdies och två bogeys på de tolv hål hon hann spela och med en bra avslutning på lördagsmorgonen har hon bra chans att vara topp-tio när halva tävlingen spelats.

 

 

Lindberg fint med i avbruten major

Anna Nordqvist är också i en bra position. På par andra dagen efter nio spelade hål och på en delad 25:e plats. Det blev nio raka par på slutnian för Nordqvist innan spelet bröts för mörker.

 

Lindberg fint med i avbruten major

För Caroline Hedwall blir det en oviss väntan för att se var kvalgränsen till slut hamnar. Två bogeys på sista nio gjorde att hon parkerar på ett över par totalt och just nu precis på fel sida kvalgränsen med sina två över par.

– Jag slog många bra slag men det känns som att jag är lite fel hela tiden. Nu blir det svårt att klara kvalgränsen men jag gjorde mitt bästa, sa Hedwall efter avslutad rond.

 

Lindberg fint med i avbruten major

I ledningen när spelet bröts fanns norska Suzann Pettersen efter ronder på 68-69. 

Hela sex spelare delar andraplatsen, ett slag bakom norskan. Bland dem finns Cristie Kerr, Michelle Wie och Inbee Park.

Världsettan Lydia Ko är också bra med på sina fyra under och en delad elfteplats.

Scroll to Top