Tournytt

Stenson fortsatt i topp – trots kämpig rond

Spelare på alla nivåer har dagar då spelet inte är på topp. Henrik Stenson såg ut att ha en sådan dag på fredagen, men lyckades ändå komma in på par – och är i toppen.

Jesper Johansson • 2017-03-11

Efter torsdagens fina rond av Henrik Stenson var förväntningarna höga inför fredagens runda. Men istället för en runda i samma fina stil som öppningsvarvet bjöd på, var det trögt för svensken.

Stenson öppnade med en birdie på hål ett och gjorde sedan nio raka par. Därefter kom två bogeys på tre hål.

Men på hål 15 lyckades Henrik Stenson äntligen sätta en putt på de något ojämna greenerna och han lyckades till slut gå runt på par.

Vad innebär det då? Jo, Henrik Stenson är fortsatt bra med i toppen. Han är efter 36 hål delad fyra, tre slag bakom ledande kanadensaren Adam Hadwin.

 

Hadwin spelade strålande golf under fredagen. På baknian gjorde spelaren, som tidigare i år lyckades med bedriften att gå runt på 59 slag, birdies på samtliga hål mellan nio och 15.  På hål 17 fick han göra ytterligare en cirkel i scorekortet.
– Jag slog många bra slag i dag. Träffade många fairways vilket gjorde det enkelt för mig att gå för pinnarna. Dessutom var min putter mycket hetare i dag än vad den var i går, sa Hadwin till PGA Tour.

Här är toppen av ledartavlan:

 

 

Stenson fortsatt i topp – trots kämpig rond

 

Tre svenskar kommer att få spela i helgen. Henrik Stenson är en av dem. Och han får sällskap av Jonas Blixt och David Lingmerth.

Scroll to Top