Arnold Palmer Invitational presented by MasterCard – Final Round

Tournytt

Ernie Els försvarar spelarna som hoppar över Arnold Palmers tävling

Golfens spelschema är nu mitt inne i en intensiv period med flera stortävlingar på kort tid. Det har gjort att Arnold Palmer Invitational mötts av många avhopp från golfstjärnorna, vilket Ernie Els förstår.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-09

Startfältet i årets Arnold Palmer Invitational har inte blivit alls så starkt som tävlingsledningen hoppats på. Årets tävling är den första sedan The Kings bortgång och legenden kommer att hyllas med bland annat en staty.

Men golfstjärnorna lyser med sin frånvaro. Det här var något som Billy Horschel reagerat över, och tog till Twitter för att vädra sina åsikter.

Bara tio av världens 25 bästa spelare är just nu klara för tävlingen och anledningen är, enligt Ernie Els, det täta tävlingsschemat inför The Masters.
Så här säger sydafrikanen enligt Golf Channel:
– Prispengarna har ökat, men touren har lagt en WGC-tävling förra veckan, och spelarna behöver vila. Veckan efter Arnold Palmer Invitational är det ytterligare en WGC-tävling och två veckor efter det är det dags för The Masters. Så helt plötsligt har man de här tre stora tävlingarna under kort tid, och om man inte spelar i WGC-tävlingar får man väldigt mycket kritik.

Tävlingen på Bay Hill spelades i februari från år 1999 till 2014.
2015 spelades den i maj.
Det här är andra året i rad som t��vlingen spelas veckan innan WGC:s matchtävling.
– Alla respekterar vad Arnold Palmer gjorde, men jag förstår spelarna som inte kan spela den veckan. Man får ta det för vad det är. Det är inte respektlöst mot Palmer, säger Els.

Sydafrikanen hoppas att tävling i framtiden har en plats på spelarnas scheman, och att tävlingen kanske flyttas.
– Om tävlingen kan flyttas så att den inte är mitt emellan två WGC-tävlingar kanske det skulle vara ett bättre startfält i tävlingen.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-09
TournyttArnold PalmerBilly HorschelErnie ElsPGA TourTournytt
Scroll to Top