World Golf Championships-Mexico Championship – Round One

Tournytt

Sjukstuga på WGC-tävlingen i Mexiko

Stenson var tvungen att bryta tävlingen i Mexiko på grund av matförgiftning. Men han är inte den enda spelaren som inte mår helt hundra.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-03

Henrik Stenson var tvungen att dra sig ur årets första WGC-tävling på grund av matförgiftning. Men han är inte den enda som mår dåligt.

Så här sa han till svenskgolf.se/wp i natt:
– Jag är inte ensam om det tydligen. Det första som jag möttes av när jag kom till doktorn var Imodium och lite andra piller.

Det finns även andra spelare som mår dåligt. Adam Scott kämpar med en förkylning, Ryan Moore har bihåleinflamation och Rory McIlroy verkar ha ätit samma mat som Henrik Stenson.
– Jag var uppe till 03.00 och tillbad porslinskålen, sa McIlroy til Golf Digest efter rundan.

Men att nordirländaren mådde dåligt var inget som syntes på scorekortet. McIlroy är tre under par efter 18 hål, och ett slag bakom de sex spelarna som leder.
– Jag gick ut och försökte spela på mitt sätt. Nu är jag äntligen tillbaka i tävlings-mode. Jag gjorde många par och spelade ganska stressfri golf.

 

 

På grund av banans läge långt över havet slår spelarna ungefär 15 procent längre än vanligt. Därför kunde Rory McIlroy slå fem drives över 350 yards, alltså 320 meter. Hans längsta var 368 yards – 337 meter.
– Jag spelade med drivern när jag behövde eller kände att jag kunde göra det. Det är definitivt en bana där vissa hål passar vissa spelare bättre än andra.

Trots matförgiftningen trivs fyrfaldige majorvinnaren i Mexiko. Och nu hoppas han att sporten kan växa i landet.
– Jag tror att alla spelare här är entusiastiska över att vara i Mexiko. De har aldrig haft en så här stor golftävling i landet, så det är kul. Det är kul att se så många ungar som är här och har roligt. Förhoppningsvis kan det fortsätta på samma sätt hela veckan, sa Rory McIlroy.

Great to be back! #wgcmexico #Repost @pgatour ・・・ Nice to see you again, Rory.

Ett inlägg delat av Rory McIlroy (@rorymcilroy)

 

Här är leaderboarden från Mexiko.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-03
TournyttAdam ScottHenrik StensonRory McIlroyRyan MooreTournyttWGC
Scroll to Top