Commercial Bank Qatar Masters – Previews

Tournytt

Alex Norén: ”Jag känner mer press nu”

Alex Norén är den högst rankade spelaren i veckans ET-tävling. Ullnaspelaren upplever en ny situation.

Text: CM Hellsten • 2017-02-14 Uppdaterad 2017-02-14

European Tour har den här veckan letat sig till Australiens västkust för att spela ISPS Handa World Super 6 Perth.
Det är ett nytt evenemang med ett unikt format. 
För första gången i ET-historien avgörs en tävling via både slag- och matchspel. Efter tre traditionella ronder väntar utslagsmatcher under söndagens slutvarv.

ET-tävlingen som kan avgöras med en närmast flagg-duell

Alex Norén är på plats i Perth och Ullnaspelaren uppskattar upplägget.
– Jag tycker att det är bra att vi testar nya saker och jag tror publiken och TV-tittarna kommer att gilla formatet. Jag själv gillar att se X Games på TV. Jag antar att om du har ett 90-yardshål som särspelshål så blir det betydligt mer intressant än ett normalt 90-yardsslag. Jag tycker att vi ska hitta fler liknande upplägg på touren, säger Alex Norén till European Tour.

Då kan Alex Norén se fram emot den nya tävlingen i maj där det blir mikrofoner på spelarna och pyroteknik ute på banan.

Alex Norén är tävlingens högst rankade spelare. 2016 blev en sagolik säsong för Haningesonen som vann fyra tävlingar på European Tour och som nu är nummer elva på världsrankingen.
– Självklart känner jag mer press nu än tidigare. Men när du har spelat golf länge och vet var du befinner dig så vet du vad du behöver göra för att prestera bra.
– Så jag försöker jobba på de bitarna och inte fokusera så mycket på vad alla andra tycker och tänker, säger Alex Norén till European Tour.

 

Ytterligare sju svenskar spelar tävlingen i Perth: Johan Edfors, Jens Fahrbing, Niclas Johansson, Richard S Johnson, Michael Jonzon, Sebastian Söderberg samt Pontus Widegren.


Text: CM Hellsten • 2017-02-14
TournyttAlexander NorenEuropean TourTournytt
Scroll to Top