Kasumigaseki Golf Club

Tournytt

Kvinnor kan inte bli medlemmar på OS-banan

OS-golfen 2020 i Tokyo kan komma att byta spelplats. Anledningen är att Kasumigaseki Country Club inte tillåter kvinnor att bli fullvärdiga medlemmar.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-08

2020 är det dags för OS i Tokyo och golfen är med även den här gången. Men på vilken bana det blir är än så länge oklart. I somras fick Tokyo sin första kvinnliga borgmästare och i samband med det skrev Yuriko Koike, som hon heter, ett uttalande där hon menar att klubben måste bli mer jämställd.
Som det ser ut nu får kvinnliga golfare inte spela på söndagar och vissa helgdagar.
Så här skrev Koike:
“Jag känner mig väldigt obekväm med att kvinnor inte kan bli fullvärdiga medlemmar på en golfklubb i dessa tider. Det borde vara en plats som är öppen för alla”.

Här spelas OS-golfen 2020

Det här har fått International Golf Federation att reagera. I samband med att den här nyheten nådde ytan meddelade de att de inte visste att klubben, Kasumigaseki Country Club, hade den här regeln. Och nu hotar de med att flytta tävingen till en annan klubb om inte regeln förnädras.
– IGF har varit tydliga till både Tokyo 2020 och Kasumigaseki CC om vårt krav att golftävlingen ska ske enligt den olympiska devisen. Om klubben inte ändrar sina regler kan inte vi stå bakom att tävlingen hålls där.

Reuters skriver nu att Kasumigaseki CC haft ett extrainsatt styrelsemöte där man skulle se över möjligheten att tillåta kvinnliga spelare att bli fullvärdiga medlemmar i klubben.
Men efter att styrelsen inte kunde komma fram till ett gemensamt beslut att ändra regeln har man skjutit upp beslutet.
– Den här situationen har utvecklats till en olägenhet som är förbryllande för oss, säger styrelsemedlemen Kiichi Kimura.

När nästa möte hålls är oklart.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-08
TournyttJapanKasumigaseki CCOlympiska spelen
Scroll to Top