Pure Silk Bahamas LPGA Classic – Final Round

Lincicome slog kompisen i särspel

Lindberg delad 31:a

Text: Martin Strömberg • 2017-01-30 Uppdaterad 2017-01-30

Fyra amerikanskor slogs om segern i Pure Silk LPGA Classic på Bahamas.

Efter 72 hål stod två kvar i toppen.

Brittany Lincicome och Lexi Thompson var båda 26 under par och tävlingen avgjordes i särspel.

– Det har varit en fantastisk vecka med massor av amerikanskor i toppen och jag spelade med Lexi igår så det var en speciell känsla att få slå en kompis i särspel. Jag har jobbat stenhårt de senaste veckorna och min puttning har aldrig varit så här bra, sa en lycklig segrare.

Hon avgjorde med en birdie direkt på första särspelshålet. Lexi Thompson lyckades inte göra chip-enputt från bakkanten av green och segern var klar.

Men Thompson var också nöjd med veckan.

– Jag har lagt ner massor av tid på puttning under ledigheten och det har verkligen betalat sig. Jag ska fortsätta att arbeta lika hårt och behålla självförtroendet från den här veckan, sa Thompson.

Det blev amerikanskt också på platserna bakom toppduon då Stacy Lewis slutade trea med Gerina Piller och nelly Korda strax bakom sig.

För svensk del var Pernilla Lindberg ensam kvar i hegen och hon avslutade med en rond på 72 slag (-1) och delade 31:a platsen.

– Jag är självklart lite besviken med dagens rond men ändå glad att jag lyckades hänga i som jag gjorde. Nu har jag en ledig vecka men redan på fredag åker jag till Australien för att spela Victorian Open på LET, sa Lindberg efter tävlingen.

Sluställning

Se höjdpunkterna från tävlingen här:


Text: Martin Strömberg • 2017-01-30
TournyttBrittany LincicomeGerina PillerLexi ThompsonLPGA TourPernilla LindbergStacy LewisTournytt
Rulla till toppen