5de45092346dd

Tournytt

Sveriges största klubb bygger nytt

En ny range och övningsområde ska byggas på Ekholmsnäs Golf på Lidingö.

Text: Jesper Johansson • 2017-01-30 Uppdaterad 2017-01-30

På Lidingö utanför Stockholm är Ekholmsnäs Golf belägen. Klubben, som har flest antal medlemmar i Sverige, har nu beslutat att bygga ett helt nytt övningsområde – och renovera delar av golfbanan.

Bygget med den nya rangen påbörjas i februari och kommer omfatta 40 platser varav 15 är under tak.

Dessutom kommer övningsgreener samt chipp- och pitchområden att byggas på totalt 4 000 kvadratmeter.

– Det känns oerhört spännande att äntligen få inleda utbyggnadsfasen av golfanläggningen. Vi har under de senaste åren fokuserat på att bygga upp vår administrativa plattform och det är nu hög tid att även anläggningen byggs ut och anpassas, säger Johan Mikhelson Ringqvist, ägare av Ekholmsnäs Golf AB, i ett pressmeddelande.

Golfbanans sträckning kommer inte att förändras i och med renoveringen. Däremot kommer framförallt vägar och tee-områden att förbättras.

Dessutom ska ett nytt klubbhus och träningsstudio planeras under 2017.

– Golfbanan, som byggdes 2005 till 2006, kommer att få en behövlig ansiktslyftning vilket tillsammans med den nya och större träningsanläggningen kommer medföra att vi kan utvecklas i takt med att vår medlemsbas blir allt större. Målsättningen är att skapa en högklassig träningsanläggning som passar alla kategorier av golfspelare, säger Mikhelson Ringqvist.


Text: Jesper Johansson • 2017-01-30
TournyttEkholmsnäs GolfNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top