Lydinge Resort bjuder på boende. Foto: Klubben

Spela

Skånska resorten erbjuder gratis boende – så länge ingen annan bokar

Lydinge Resort tänker kreativt. Coronapandemin har gjort att anläggningens hotellrum står tomma. Det vill de nu lösa.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-10

Det spelas mer än golf än någonsin i Sverige. En mild vår och coronapandemins framfart har inneburit permitteringar och förbud som gör att golfsporten är lämplig, då man befinner sig utomhus och enkelt kan hålla avstånd.

På grund av detta har golfspelandet i år ökat med 47 procent i jämförelse med 2019.

LÄR MER: Rekordvåren – aldrig spelats så mycket golf

Den ökade mängden golfande har förstås varit positiv i många delar av golfverksamheten. Men coronapandemin gör också att vissa straffas, som de golfanläggningar som erbjuder övernattningar och konferenser. En av dem är Lydinge Resort. De har nu hittat en lösning för att lösa problematiken med sina tomma hotellrum.

Anläggningen utanför Helsingborg erbjuder nu sina gäster den här dealen: Betala för en övernattning – bo kvar gratis tills någon annan bokar rummet.
– Vi är inte ensamma om att över en natt tappa 90 procent av våra hotell- och konferensbokningar. Dessa bokningar är såklart väldigt viktiga för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet och nu hoppas vi att detta ska kunna locka folk till vår anläggning, säger David Carlander som arbetar på Lydinge Resort.

Rent tekniskt kan man alltså bo gratis i flera veckor, så länge ingen annan bokar det rum som man bokat själv. Erbjudandet gäller från 1 juni till 31 juli.
– Vi vill försöka göra något annorlunda för att locka både nya och gamla gäster att besöka oss. 2020 kommer det bli hemester för många svenskar och då kan det här bli en perfekt golfweekend som kan vara hela sommaren, säger Carlander och fortsätter:
– Med vår golfbana och kringaktiviteter som bland annat fiske, padel, joggingspår, restaurang och relaxavdelning kommer gästerna kunna aktivera sig och dessutom ligger ett av Sveriges största köpcentrum ett stenkast bort.

Lydinge Resort öppnade sin 18-hålsbana 2004 och hotellet ligger i direkt anslutning till golfbanan.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-10
SpelaGolfsverigeLydinge Golf Resort
Scroll to Top