Annons

Ta chansen – vinn ett par egendesignade MyJoys

Här är tipsen för dig som vill byta golfskor inför säsongen. Ta chansen att vinna ett par egendesignade skor.

Text: Svensk Golf/FootJoy • 2024-06-03 Uppdaterad 2024-06-05

Planerar du att köpa nya golfskor inför eller under säsongen?

Lägg då gärna tio minuter extra och använd alla de möjligheter som finns att hitta en sko som ger dig flera fördelar. En utprovning med FootJoy kommer att ge dig fördelar på golfbanan såväl som ekonomiska och inte minst hälsorelaterade positiva effekter. En utprovning är betydligt viktigare än man kanske kan lockas att tro.

• Det absolut viktigaste skälet att vara noga med skoköpet är att du kommer att prestera bättre. Om du har skor som sitter bra och som passar perfekt så blir det både skönare och enklare att befinna sig ute på banan. Står man stadigt är det lättare att upprepa sin rörelse gång efter gång efter gång och du vet att du inte kommer att tappa fästet eller glida med foten inne i skon.

• Dina skor kommer dessutom att hålla klart bättre med rätt passform och du sparar därmed pengar och skorna håller sig snygga längre.

• Dina fötter och hela din kropp kommer att må bättre och har du problem sedan tidigare med knä, höfter eller rygg så kan en skoutprovning vara skillnaden mellan om du överhuvudtaget kan spela smärtfri golf eller inte. Oavsett vilken spelartyp du är finns massor av fördelar att tjäna om du väljer att verkligen ge en skoutprovning hos FootJoy en chans. Olika skor passar olika bra beroende på hur hård banan man spelar är och FootJoy har skor som passar för alla underlag.

• Det är viktigt att känslan i skon är skön men man bör också tänka på att fötterna också behöver vila, särskilt om man spelar flera dagar i rad. Därför kan det vara en bra idé att ha ett par skor som man använder vid spel och ett annat par för träning.

En så kallad Brannock används för att mäta upp dina fötter.

MyJoys

FootJoy har alla verktyg som behövs för att skräddarsy din nya sko och är den enda skon på marknaden genom tjänsten MyJoys, som kan ge dig personligt anpassade skor på bredden, längden och även efter hur foten är uppbyggd totalt sett. FootJoy är också ensamma om att kunna erbjuda två olika storlekar på ditt skopar, fler människor än man tror har faktiskt olika stora fötter och det kan vara en stor befrielse att få rätt storlek på båda fötterna.

Här kan du läsa mer och beställa dina egna MyJoys.

Så här hittar du rätt skor för dig

Gå till en återförsäljare så kan de hjälpa dig med stegen här nedanför med hjälp av en så kallad Brannock.

• Man mäter fotens längd och bredd med hjälp av en Brannock och därefter hittar man en grund. Fotens bredd är avgörande för vilken sko du ska välja. De allra flesta väljer ofta medium utan att fundera vidare, men undersökningar visar att så många som 40 procent skulle behöva antingen en bredare eller en smalare sko.

• Man mäter sedan fotens valv och det kan vara helt avgörande om man ska välja en sko med så kallad U-throat, som har lite mer utrymme, eller en sko med V-throat.

Ta chansen – prenumerera på FootJoys nyhetsbrev och ha chansen att vinna ett par egendesignade skor med MyJoys


Text: Svensk Golf/FootJoy • 2024-06-03
PartnerFootJoyGolfskorPartnerUtrustning
Rulla till toppen