Annons

Brevikens Golfklubb erbjuder golf, boende och trerätters middagar i förmånliga paket under hela sommaren // Foto: Brevikens GK

Kompisgängets dröm – nu ännu bättre

Få anläggningar kan matcha den skönheten.

Text: • 2022-05-16 Uppdaterad 2022-05-16

Breviken Golf & Hotell, har gjort sig ett namn för weekendresor och en drömdestination för kompisgäng. Med sitt magiska läge utmed Vätterns västra strand söder om Karlsborg finns det få anläggningar som kan matcha Brevikens skönhet, och när klubben dessutom erbjuder avkopplande boendemiljö samt hög service är det lätt att förstå varför många ser det som ett golfparadis på sommarhalvåret.

– Vi har sålt många paket med hotell och trerätters i år men vi har fortfarande plats för fler, berättar Mattias Borger, krögare på Breviken Golf & Hotell.

Hotellet är värt en historia för sig. Den tidigare ägaren började bygga ett motell med amerikanskt snitt redan på 1960-talet. När byggherren gick bort pausades arbetet och hela området hamnade i en dvala som varade i nästan 40 år. Först när F6 GK i Karlsborg letade nytt område för att skapa en golfbana i början av 2000-talet väcktes liv i området, och det coola tidstypiska motell-hotellet blev plötsligt ett perfekt golfhotell. Idag har man 19 hotellrum, alla med egen carport såklart, precis som i klassiska amerikanska filmer, och det finns dessutom 18 ställplatser för gäster som anländer med husvagn eller husbil. Platserna är dessutom uppdaterade inför 2022 med bättre strömförsörjning och ännu bättre service.

Klicka här för att kika närmare på Brevikens olika golfpaket

– Vi har byggt ut elen till våra ställplatser och ordnar med tanktömning och fler toaletter bland annat, berättar Mattias Borger.

Golfbanan ligger där den ligger och utöver en ganska utmanande, ofta vindutsatt, sträckning, är Breviken ofta i toppkondition tack vare goda markförhållanden och inför årets säsong har man dessutom gjort ett omfattande arbete på banans korthål. Man har lagt hybridgräs i teerna för att få upp kvaliteten ännu ett snäpp.

Arkitekten, Björn Magnusson lade ut Breviken på lättuppvärmd sand, vilket ofta ger en lång och skön spelsäsong. Banan har små ganska svårträffade greener och den som har ordning och kontroll på de kortare klubborna i bagen kommer att stortrivas med alla knixiga små närspelsslag som man ofta utsätts på runt Breviken.


Tack vare den naturliga sanden i området är gräset tåligt och det ger i sin tur möjlighet att klippa ner det för ultimata förhållanden. Greenerna får ofta beröm för sin ärlighet och jämnhet.
Från gul tee mäter banan 5 775 meter så på sina håll har man också en fördel av att kunna slå till sina drives.

Vill ni ha en rofylld och samtidigt utmanande golfsemester på en av Sveriges absolut vackraste platser så är Breviken Golf & Hotell definitivt värt ett besök i sommar.


Text: • 2022-05-16
PartnerBreviken Golf & HotellBrevikens GolfklubbPartnerVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Rulla till toppen