Annons

Hooks Herrgård – parkbana1

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Hooks Herrgård
Hooks Herrgård

Hooks Herrgård – anläggningen som har allt

Ett stort spa. Padelbanor och fantastisk mat från en restaurang i toppklass. Utöver det erbjuder Hooks Herrgård ett boende i världsklass och mycket mer. Två fantastiska golfbanor till exempel.

Text: Hooks Herrgård • 2020-04-07

Oavsett om det är en konferens med jobbet, en skön spa-weekend med kompisarna eller en aktiv ”svemester” med familjen har Hooks Herrgård något för dig. Anläggningen, belägen några mil söder om Jönköping.

Med ett stort, modernt, spa kan man här slappna av och finna sitt inre lugn. Det är dock inte allt. Om man vill ha en fysiskt mer aktiv vistelse kan man dels spela padel på någon av anläggningens två banor. Det går dessutom utmärkt att springa i elljusspår eller låna en roddbåt och ge sig ut på sjön. Det går också att ta med sig cykeln och njuta av cykellederna runt anläggningen.

Eller så gör man det bästa som finns. Man spelar golf.

Hooks Herrgård har två banor – Park- och Skogsbanan. Hans Edberg är vd för anläggningen och så här beskriver han de två vackra 18-hålarna belägna intill Hookasjön.
– De allra första hålen byggdes här på 30-talet. Sedan dess har den designen, med små runda greener, hängt med. Golfbanan är naturskön och ligger längs sjön. Den är också väl inbunkrad, alla ytor med sand är nyrenoverade och vi gjorde så att de inte främst straffar medelgolfarna – snarare de som är lite bättre. Banan är snäll från tee men inspelen kräver precision.

Skogsbanan då?
– Den byggdes i början av 90-talet och har en mer modern design. Vi är mitt uppe i att göra banan ännu mer modern i sin design faktiskt. Den är som det låter belägen i tallskog. Här är det dock mer avskilt mellan hålen. I jämförelse med Parkbanan är det här en bana som är lite tuffare från tee men desto generösare in mot greenerna som dessutom är större än på vår andra bana.

Vilken är din favorit av de två?
– För 10-15 år sedan var Parkbanan mer populär. Skogsbanan upplevdes för svår. Men i takt med att vi rensat i skogen och flyttat bunkrar har den banan blivit lättare. Så nu är det femtio-femtio vilken bana som våra gäster gillar mest. Det är samma sak för mig, säger Hans Edberg.

Hooks Herrgård får du dock mycket mer än en rond på vackra golfmarker. Här får du också ett bra boende och mat i världsklass. Här serveras det inget slarvigt sammansatt i all sin hast. Hooks Herrgård har istället valt att fokusera på det motsatta – en matupplevelse. Anläggningen har en helt nyrenoverad restaurang som är arkitektoniskt ritad för att skapa en gemytlig stämning oavsett storlek på sällskapet. Från det lika nyrenoverade köket serveras mat i världsklass.
– Vi arbetar väldigt mycket med lokala råvaror, både kött och grönsaker hämtar vi så mycket det går från närområdet, säger Hans Edberg och tipsar om sin favorit på lunchmenyn: efterrätten.
– Jag är svag för Hooks hemmagjorda ostkaka. Den serverar vi alltid till lunchen.

Hooks Herrgård erbjuder sina gäster vad de kan önska. En härlig helhetsupplevelse.
Hans Edberg säger det bäst.
– Vi har två jättefina golfbanor. Vi har jättebra boende och fantastisk mat. Men allt är inte hårdvara. Här ger vi våra gäster en familjär och proffsig service, vilket jag tycker är det viktigaste. Det spelar ingen roll att vi spenderat många tiotals miljoner på den här anläggningen. Det jag är mest stolt över är alla som arbetar här. De ger våra gäster en underbar vistelse.

Läs mer om Hooks Herrgård här


Text: Hooks Herrgård • 2020-04-07
PartnerHooks HerrgårdVeckans golfbana