Scottie Scheffler anlände försenad till andra dagens spel av PGA Championship efter att ha gripits av polis tidigt på fredagsmorgonen Foto: Getty Images

Nyheter

Scheffler slipper straff – åklagaren väcker inte åtal

Åklagaren anser att världsettans agerande inte var brottsligt.

Text: • 2024-05-30 Uppdaterad 2024-05-30

På väg till andra ronden i årets PGA Championship i Louisville, Kentucky, greps Scottie Scheffler misstänkt för grovt våld mot polis, ringa skadegörelse, ringa vårdslöshet i trafik och för att ha låtit bli att lyda polisen som dirigerade trafiken. 

Scheffler satt i en häktescell i ett par timmar innan han släpptes och kunde åka till golfbanan för att spela andra ronden. Han slutade till slut på åttonde plats i majorn.

Amerikanen har hela tiden nekat till anklagelserna och hävdat att allt handlade om ett stort missförstånd i en kaotisk situation.

Hans advokat Steve Romines meddelade att han och hans klient inte kommer försöka nå en förlikning utan var beredda på att pröva saken i domstol inför en jury om så krävdes. 

En åtalsförhandling inför en domare var planerad till 3 juni men i onsdags meddelade åklagaren Mike O’Connell att han inte tänker väcka åtal mot Scottie Scheffler och på sätt och vis bekräftar världsettans upplevelse av händelserna. Saken avgjordes på tio minuter i en domstol utan att Scheffler var närvarande.
– Bevisen vi granskat stöder slutsatsen att detektiv Gillis var orolig för allmän säkerhet på platsen när han tog kontakt med herr Scheffler. Men herr Schefflers handlingar och bevisen kring deras utbyte under detta missförstånd uppfyller inte elementen för några brott, meddelade O’Connell. 

Scheffler: ”Poliser har ett svårt jobb och jag värdesätter dem högt”

Scottie Scheffler var inte närvarande när åklagaren lade ner anklagelserna men gav ett uttalande på sociala medier och hoppas att fokus nu kommer läggas på ”den verkliga tragedin” som inträffade den där morgonen när en åskådare på väg till banan blev påkörd och dog.

– Tidigare idag informerades jag av min advokat, Steve Romines, om att alla anklagelser formellt avvisades i samband med incidenten utanför Valhalla Golf Club den 17 maj. Som jag sagt tidigare var detta ett olyckligt missförstånd. Jag har ingen illvilja mot officer Gillis. Jag vill lägga den här händelsen bakom mig och gå vidare, och jag hoppas att han kommer att göra detsamma. Poliser har ett svårt jobb och jag värdesätter dem högt. Det här var en allvarlig felkommunikation i en kaotisk situation. Jag uppskattar stödet under de senaste två veckorna och vill återigen uppmuntra alla att minnas den verkliga tragedin den 17 maj. Mina tankar och böner fortsätter att vara hos John Mills och hans familj, och jag hoppas kunna framföra mina kondoleanser personligen. nu när ärendet är över. Må John vila i frid, skriver Scottie Scheffler.

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: • 2024-05-30
NyheterNyheterScottie Scheffler
Rulla till toppen