Tiger Woods. Lösning eller problem i tourkriget? Foto: WTV

Nytt avsnitt!

18 minuter: Golfvärldens tårar

I det nya avsnittet av golfmagasinet 18 minuter pratas det om ställningskriget mellan tourerna, där alla är förlorare just nu.

Text: Svensk Golf • 2024-05-06 Uppdaterad 2024-05-06

Den 6 juni förra året slog bomben ned inom golfvärlden. PGA Tour-kommissionären Jay Monahan gick ut med att PGA Tour och DP World Tour skulle slås samman med den kontroversiella, högljutt kritiserade LIV Golf Tour – finansierad av saudiska investeringsfonden. Snart ett år senare är frågorna fortfarande många och obesvarade – och i nuläget är alla parter förlorare.

I ett nytt, rykande färskt avsnitt av golfmagasinet 18 minuter som nu finns tillgängligt i spelaren här nedan, går vi innanför barrikaderna i det ställningskrig som utkämpas mellan PGA Tour, DP World Tour och saudibackade LIV Golf Tour. Se hur snacket går kring sammanslagningen och hur golfens allra störste, Tiger Woods, både kan vara lösningen och problemet. Dessutom, den spanske profilen och Ryder Cup-vinnaren, Manuel Piñero, höjer rösten i ett oväntat inspel i debatten.

– I England har fotbollslag accepterat pengarna, varför ska det vara ett problem för golfarna? säger Piñero till programledare Ola Wenström.

I avsnittet nedan får ni också en unik inblick i svensk golfframtid. Följ med amatörlandslaget i deras utbildning till att bli storspelare. Det blir också bunkertips, säsongens skotrend och dagbok från en annan del av proffslivet.

WTV:s 18 minuter kommer första måndagen, varje månad, och produceras i samarbete med Svensk Golf och med stöd av Carl Micel och FootJoy.

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-05-06
Nyheter18 minuterNyheterOla WenströmTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen