Ludvig Åbergs mentor Peter Hanson har fyllt banguiden till Augusta National Golf Club med massa nyttiga insikter.

Nytt avsnitt!

18 minuter: Så ska Åberg lyckas i The Masters

Här ser du senaste avsnittet av 18 minuter där den svenska världsnians förberedelser inför majordebuten är i fokus.

Text: Svensk Golf • 2024-04-01 Uppdaterad 2024-04-01

I ett nytt färskt avsnitt av golfmagasinet 18 minuter, som du kan avnjuta i spelaren nedan, hänger vi med Team Ludvig Åberg inför majordebuten och tar del av de innersta hemligheterna. Se taktikritningarna för Augusta, hör om specialträningen på distans. Mentorn Peter Hanson diskuterar Åbergs kapaciteter och säger att 24-åringen har alla delar som krävs för att lyckas på Augusta National Golf Club.
– Han driver bollen bra, slår långt, bra järnspelare från fairway. Mycket bättre från fairway än från tjocka ruffar (Augusta National saknar tjock ruff). Chippar väldigt bra från kort gräs och har blivit mycket bättre på det senaste åren. Puttningen är mycket bra, ibland kan det se ut som att han inte sänker så mycket men tittar man på statistiken så är puttningen också bra och det är därför han ligger bland de tio bästa i världen, säger Peter Hanson i 18 minuter nedan.

Dessutom: ”En tur till Almenara”, panelen spinner loss med två olika wedgar och så ett nytt dagbokskapitel från en annan del av tourlivet.

18 minuter landar första måndagen varje månad och produceras av WTV i samarbete med Svensk Golf och med stöd av Carl Micel, Footjoy och Costadelgolf.com.

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-04-01
Nyheter18 minuterLudvig ÅbergNyheterOla WenströmPeter HansonWTV
Rulla till toppen