Johan Hampf, vd på PGA of Sweden och Michael Lundin, vd på Barsebäck Resort. Foto: Press

Golfsverige

Svenska PGA flyttar till Barsebäck Resort

Organisationen lämnar The National och bygger nytt på Barsebäck Resort.

Text: Olof Åsgård • 2024-03-12 Uppdaterad 2024-03-12

PGA of Sweden, organisationen som samlar svenska PGA-tränare och proffs, kommer under 2024 flytta hela verksamheten från The National (tidigare PGA Sweden National) till Barsebäck Resort i Skåne. Planerna presenterades under PGA:s årsmöte i Halmstad den 7 mars. Samtidigt kommer verksamheten utvecklas genom att ett nytt utbildnings- och träningscenter byggs upp.
– Den nya anläggningen kommer att vara utformad för att möta våra specifika utbildningsbehov, såsom moderna utbildningslokaler, avancerade träningsområden samt tillgång till den senaste teknologin, säger Johan Hampf, vd på PGA of Sweden.

Det nya Education and Performance Center är till för PGA-medlemmar, och klubbtränare uppmuntras att komma till Barsebäck med sina elitlag för att nyttja den toppmoderna utrustningen. Anläggningen ska också vara tillgänglig för Tour Professionals (proffs) som vill göra olika tester och träna på området. 

– Vi är glada att PGA of Sweden väljer att etablera sig hos oss. Det skapar utrymme att tillsammans utveckla golfen vidare och göra Barsebäck till en ännu mer central plats för svensk golf, säger Michael Lundin som är vd på Barsebäck Resort. 

PGA of Sweden grundades 1932, och är en organisation för PGA Professionals, tränare, spelare och managers. Den svenska grenen består av drygt 1 200 medlemmar.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-03-12
NyheterGolfsverigeNyheterPGA of Sweden
Rulla till toppen