Ettans green på Old Course, St Andrews Links. Arkiv: Getty Images

Nyheter

The Old Course inför dagliga lotterier för singelspelare

Ska ge en bättre och mer rättvis chans för ensampelare.

Text: Olof Åsgård • 2024-03-07 Uppdaterad 2024-03-07

Den långa kön med övernattande spelare framför starterhuset vid The Old Course är snart ett minne blott. Denna ersätts inom kort med dagliga lotterier som St Andrews Links Trust inför till singelspelare som vill säkra en starttid på Old Course. Nya systemet blir digitalt för att underlätta för lyckliga vinnare, caddies, personal och även för dem som hoppats förgäves på en starttid. 

Nya The Old Course Singles Daily Draw introduceras den 12 mars och ger spelare en chans att komma med i förbokade två- och trebollar.

De som vill vara med i lotteriet måste lämna in sina uppgifter på plats, dagen innan, vid paviljongen bredvid första tee. Detta måste ske mellan klockan 9 och 17.  

Lottning utförs sedan vid 17.00 varje dag och spelarna kommer få ett sms och ett mejl om de fått en starttid dagen efter eller ej.

Detta system kommer minska trycket vid paviljongen och runt första tee, hoppas St Andrews Links.
Senaste åren har antalet hoppfulla besökare ökat. Singelkön, där spelarna helt enkelt köade och även övernattade med golfbag, i hopp om en öppning, har blivit för lång och för svårhanterlig för banans starters.

– Vi är glada över att introducera den nya digitala lösningen, som gör det säkrare, mer rättvist och i slutändan en roligare upplevelse att säkra en starttid som singelgolfare på Home of Golf. Den betydande ökningen av antalet golfare som använder singelkön under det senaste decenniet har varit sådan att vi kände att det påverkade kundupplevelsen och blev allt mer utmanande för vårt dedikerade team att hantera. För många golfare är spel på Old Course en ”en gång i livet”-upplevelse och den nya dagliga lottningen för singlar kommer att säkerställa att golfare som lyckas säkra en starttid kan njuta av upplevelsen efter att ha fått en god natts sömn samtidigt som lottningen behåller vår tradition att tillåta enstaka golfare att gå med i redan existerande grupper om två eller tre, säger Neil Coulson, vd St Andrews Links Trust, i ett pressmeddelande.   

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-03-07
NyheterGolfvärldenNyheterOld Course St AndrewsSt Andrews Links
Scroll to Top