Restaureringsarbetet på Kevingebanan hos Stockholms GK har uppmärksammats och prisats i det amerikanska magasinet Golf Inc // Foto: Stockholms GK

Nyheter

Kevinge får prestigefylld utmärkelse

Stockholms GK utsedd till Best Renovation of the Year 2022.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-13 Uppdaterad 2023-07-13

Svenskgolf.se har tidigare vid ett par tillfällen skrivit om restaureringen av Stockholms GK i Kevinge där man försöker att återskapa känslan av arkitekterna Colt, Alison & Morrisons ursprungliga design, se texter under den här artikeln.

Ansvarig för restaureringsarbetet på Stockholms GK har Christian Lundin och (re)GOLF varit och nu har arbetet uppmärksammats även internationellt.

Restaureringen av Kevingebanan har nämligen utsetts till Best Renovation of the Year 2022 av det amerikanska magasinet Golf Inc i konkurrens med fyra internationella banor.

Kriterierna man bedömts efter är:

· Måluppfyllelse – uppnåddes de mål man hade med renoveringen?

· Förbättrad spelupplevelse – utmanande för respektive spelarkategori?

· Estetiska värden – hur väl smälter banan in i den omgivande miljön?

– Kevingebanan är ett levande idrottsligt kulturarv som vi känner ett ansvar för. Utmärkelsen för renoveringen visar på internationell uppskattning för att bevara och förfina en unik svensk golfbana en kvarts resa från Stockholms centrum. Våra medlemmar och gäster får spela på en bana som renoverats med moderna medel, där restaureringen också innebär ökad spelglädje för alla kategorier av spelare, säger Stockholm Golfklubbs ordförande Bengt Franzon i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över att få arbeta med den långsiktiga resa på Kevinge där vi restaurerar banan enligt Harry Colts designprinciper. Visionen som anammats av ledningen, bankommittén och inte minst banpersonalen, är ambitiös och detta lagarbete har nu gett ett stort erkännande i tuff konkurrens. Det krävs mod att ta sig an ett projekt av denna dignitet och vi är stolta att Stockholms GK har anförtrott oss med detta mod. Grattis Stockholms GK och grattis alla medlemmar, säger Christian Lundin.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-13
NyheterChristian LundinNyheterStockholms GKSvenska golfbanor
Scroll to Top