Dormy stänger sitt golfvaruhus i Sundsvall. Foto: Dormy

Golfsverige

Dormy stänger varuhus

Kort säsong och för få kunder leder till att Dormy Sundsvall stängs i höst.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-25 Uppdaterad 2023-05-25

Dormy Sundsvall öppnade i handelsområdet Birsta för 15 år sedan. Till hösten löper nuvarande hyreskontrakt ut och i samband med det stängs Dormys nordligaste golfvaruhus.

– Det känns jobbigt att konstatera att kundunderlaget, tillsammans med den korta golfsäsongen, inte räcker till för att driva ett lönsamt varuhus över tid så långt norrut i Sverige, säger Dormys vd Anders Wall i ett pressmeddelande.  

Dormy Golf & Fashion grundades 1994 och det har varit en framgångsrik resa med många satsningar genom åren. Men nu tar företaget ett steg tillbaka. Fram till planerad stängning kommer varuhuset i Sundsvall att drivas som tidigare och nu inleds förhandlingar med fackliga parter. Dormys vd Anders Wall betonar att personalens engagemang och insatser genom åren har varit viktiga.

– Våra skickliga och omtyckta medarbetare i Sundsvallsvaruhuset har gjort ett utmärkt arbete och precis som övriga kollegor på Dormy brunnit för att ge våra kunder en bättre golfupplevelse, såväl ute på banan som i mötet i varuhuset. Och vi vill betona att deras engagerade insatser har varit en viktig faktor bakom att vi under många år har haft förhoppningar om att Sundsvallsvaruhuset skulle kunna växa sig starkare.

I mars förra året öppnade Dormy ett nytt varuhus i Västerås och handelsområdet Erikslund.

Om Dormy

Dormy grundades av Lars Johansson och Mats Hedlund i Askersund 1994 och är nu Dormy är Europas största golfvaruhuskedja. Dormys huvudkontor och centrallager finns i Örebro. Idag har företaget i Sverige tolv stora varuhus från Sundsvall i norr till Malmö i söder och en outlet i Ängelholm. Dormy har bedrivit e-handel sedan 1998 och levererar idag till nio länder runt om i Europa och planen är att expandera vidare till andra europeiska länder. Omsättningen uppgick under 2022 till 810 MSEK. Antalet fast anställda är 160 personer, men under högsäsong uppgår siffran som mest till 385 personer.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-25
NyheterDormyGolfbranschenGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen