Onsdag den 2 mars öppnar Dormy nytt golfvaruhus i Västerås. Foto: Dormy

Golfsverige

Dormy slår upp dörrarna för sitt 13:e golfvaruhus

1 350 kvadratmeter i Västerås står redo att ta emot kunderna.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-01 Uppdaterad 2022-03-01

Onsdagen den 2 mars klockan 10.00 öppnar Dormy sitt 13:e varuhus – i Västerås handelsområde Erikslund. Axel Bladh (tidigare Engelberth) som tidigare varit custom fitter på Dormy Barkarby utanför Stockholm, blir ny butikschef. Under sina nio år i Barkarby har han genomfört tusentals utprovningar och även gästspelat som expert i Svensk Golf.

Läs mer: 9 myter om järnklubbor

– Väldigt kul att öppna i ett område med många golfare och många banor i närheten av vårt varuhus, det är ju dagligen golfare från Västerås som har besökt Barkarbybutiken under åren. Av banorna i närheten har jag bara spelat Ängsö GK, så det ska bli kul att spela lite nya banor också. Jag ser fram emot att bygga nya relationer med våra kunder, nya som gamla. Men också att få mina medarbetare att trivas och lyckas i sina nya roller, säger Axel Bladh i ett pressmeddelande. 

Förutom golfutrustning av alla dess slag kommer Västeråsbutiken ha ett testcenter där kunderna kan prova ut klubbor i en helt ny och modern studio, det kommer också finnas putterfitting, vilket hittills inte finns i någon annan Dormybutik.

Dormys resa startade i shopen på Askersunds GK och med en liten butik i centrala Örebro 1994. Företaget har sedan vuxit och i och med att Västerås öppnar så har de 13 fysiska golfvaruhus. Nätförsäljningen är också en stor del av verksamheten. Dormys grundare är Lars Johansson och Mats Hedlund. 

 – Axel är en erfaren Dormymedarbetare som kan företaget utan och innan. Han har dessutom själv arbetat länge i vårt testcenter i Barkarby och har därmed bra kännedom om våra kunder. Så jag är övertygad om att det kommer bli en toppenlösning för varuhuset i Västerås, säger Lars Johansson. 

Axel Bladh. Foto: Dormy
Den klassiska Dormyinredningen finns även i Västerås. Foto: Dormy

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-01
NyheterDormyGolfsverigeNyheter
Scroll to Top