Fullt upp. Jordan Spieth har en ny chans denna veckan att bli den sjätte spelaren att vinna samtliga fyra majortävlingar i karriären. Bild: Getty Images

PGA Championship

Det skulle en career grand slam betyda för Spieth

”En elefant i rummet för mig”. Spieth gör sitt sjätte försök att vinna den ”sista” majorn.

Text: Bo Steffensen • 2022-05-19 Uppdaterad 2022-05-19

Denna vecka har Jordan Spieth chansen till en så kallad career grand slam, alltså att en spelare vinner samtliga fyra majors under sin karriär.
28-årige Spieth vann både The Masters och US Open 2015. Två år senare tog han hem The Open.  
Nu är han på plats på Southern Hills i Tulsa, Oklahoma för PGA Championship, majorn han saknar i prisskåpet. Han var tvåa 2015 och delad trea 2019 så lägen har inte saknats
Endast fem spelare har lyckat vinna alla fyra majortävlingarna: Ben Hogan, Jack Nicklaus, Gary Player, Gene Sarazen och Tiger Woods.
– Med tanke på att jag vunnit de andra tre är det absolut en elefant i rummet för mig. Det är ett mål för mig. Om någon sa att jag skulle bara vinna en enda tävling till i mitt liv så skulle jag säga att jag ville vinna den här, sa Spieth på en presskonferens i veckan.

Efter segern i Brith Open 2017 är detta Spieths sjätte försök på en career grand slam.
Kanske detta också är hans bästa chans hittills.
Efter en svacka där han föll ända ner till 92:a plats på världsrankingen har Spieth nu tagit sig upp till åttonde plats på rankingen och han går dessutom in i tävlingen med en färsk seger i bagen. I april vann han RBC Heritage, hans 13:e seger på PGA Tour.
– Det vore riktigt coolt att kunna säga att du vunnit världens fyra största golftävlingar som spelas på olika platser i världen och dessutom med olika förutsättningar. Men jag försöker inte stressa fram något den här veckan. Ser man det långsiktigt, om jag får vara frisk, så bör jag ha bortåt tjugo chanser till att göra detta. En av tjugo, jag brukar normalt få bättre odds än det, säger Jordan Spieth.

På frågan om vad det skulle betyda att uppnå en career grand slam svarade Jordan Spieth:
– Ja, vad tror du att det skulle betyda. Det vore riktigt cool, eller hur. Jag tycker det vore ganska cool, skriver Golfweek.
Torsdag och fredag spelar Jordan Spieth tillsammans med Tiger Woods och Rory McIlroy.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Bo Steffensen • 2022-05-19
NyheterTournyttCareer grand slamJordan SpiethNyheterPGA ChampionshipTournytt
Rulla till toppen