Letting the game get to him

Nyheter

Läsarnas reaktioner: ”Ett bedrövligt beslut”

Högsta förvaltningsdomstolen upphävde förhandsbeskedet om golf som avdragsgill friskvård. Så här tycker läsarna om beslutet.

Text: CM Hellsten • 2016-12-14

Det var i somras som Skatterättsnämnden konstaterade att det går att använda friskvårdsbidraget för att spela golf på pay-and-play-banor och hyra golfbollar på drivingrangen.

Skatteverket överklagade beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen som upphävt förhandsbeskedet om golf som avdragsgill friskvård.

svenskgolf.se/wp uppmärksammade nyheten i en artikel och en krönika och i båda texterna frågade redaktionen läsarna om de tycker att golf är friskvård?

Det blev rungande JA!

Läsarnas reaktioner: ”Ett bedrövligt beslut”
Läsarnas reaktioner: ”Ett bedrövligt beslut”

Kommentarsfälten kring nyheten fylldes snabbt. Många reagerade. Här är några av läsarnas reaktioner.

“Beklagligt negativt beslut. Som pensionär känner jag hur väl det är för kroppen att gå en runda på golfbanan. Man gymnastiserar hela kroppen i varje slag och på promenaden emellan slag och hål.”

“Golfar inte själv, men klart det är friskvård!!!”

 

“Otroligt vilken föråldrad syn man har på golfen, som idag är en sport för alla där, fotboll, bandy, ishockey är begränsad. Det är dags att politikerna inser faktum att i golf kan alla åldrar delta på samma villkor och umgås och tävla!!! Det kan du inte i fotboll, bandy, ishockey, där åldern begränsar ditt deltagande. Har en grabb, 9 år, som spelar bandy där årsavgiften är 1500 och utrustningen minst 1500 SEK / säsong han spelar också golf där årsavgiften är 950 SEK och utrustningen kostar mindre än 2000 på 2 år.”

 

 

“I vår hall Örebro Golfhall har vi pensionärspris på vardagsförmiddagar. Då kan vi ha 60 pers där medelåldern är 70 år som slår bollar, puttar m.m. Är inte det friskvård så vet inte jag vad friskvård är?”

 

“Motståndet mot golf som friskvård är svår att förstå och argumentationen ologisk. Två typer av golf anses redan vara friskvård på listan, frisbeegolf och bangolf (minigolf). Vad gäller ev snedvriden politisk syn på golf som rikemanssport så förstår jag inte hur man resonerar då tennis finns på listan. Med tanke på de både smala och i vissa stycken märkliga aktiviter som finns på listan för personal och friskvård så borde golfen med sitt stora antal utövare vara ett givet inslag. Golfen är dessutom som sport den kanske minst diskriminerande där alla oavsett kön eller ålder kan deltaga på samma villkor. Det finns ingen bättre friskvård.”

 

“Är nu 81 år har bara spelat golf i drygt 2 år skulle inte känna mig som 60 åring i dag utan minst 3 golfrundor i veckan klarar mig från sjukhusbesök och ett tråkigt liv det tackar jag golfen och min fru som blir så glad när jag kommer hem från en golfrunda med ett leende.”

 

“Eftersom golfare i snitt lever längre kan jag inte se det annat än att det är en bra friskvård.”

 

“Hur sjutton kan minigolf (bangolf) och frisbeegolf bli godkända men inte “riktig” golf?!”

 

“Ett i grunden galet beslut som endast kan anses vara baserat på gamla fördomar om sporten.

 

“Klart det är friskvård! Skicka ut ledamöterna att gå mer än en mil i uppförs- och nedförsbackar så kommer de att få träningsvärk både här och där.”

 

“Golfar inte själv, men klart det är friskvård!!!”

 

“Golf är verkligen friskvård, vad kan vara bättre än att vara ute i 4 timmar, promenera ca 1 mil och dessutom lära sig socialt umgänge och ta hänsyn till andra. Vad gör vi idag, sitter framför en dator, iPad eller mobiltelefon? Rösta fram golfen som lär oss mycket annat förutom motion!!”

Här är beslutet om friskvårdsbidraget


KRÖNIKA: ”Den sjuka friskvårdsfrågan!”


Text: CM Hellsten • 2016-12-14
NyheterFriskvårdsbidraget
Scroll to Top