5de45e0251c32

Nyheter

”En bra bana ska bli fantastisk”

Skövde GK har inlett en totalrenovering. Sommaren 2018 öppnar den nya banan igen.

Text: CM Hellsten • 2016-10-19

1991 var Peter Nordwalls layout klar och Skövde GK invigdes. Nu har klubben inlett en stor ombyggnation. Banarkitekten Christian Lundin, som tillsammans med Henrik Stenson uppdaterar Österåkers GK, har fått uppdraget att förändra Skövde GK.  

Christian Lundin är även engagerad i Skyrups GK:s satsning. 

Varför gör ni den här satsningen just nu?

– Det fanns skäl att se över både bevattning och greener. Istället för att “bara” göra de delarna så valde vi att ta ett helhetsgrepp och göra om hela spelytorna på varje hål. Detta är en fantastisk möjlighet att skapa en bana som uppskattas av alla kategorier och timingen nu när golfen är på väg uppåt igen är helt rätt, säger Clas Christensson, Skövde GK:s klubbchef.

”En bra bana ska bli fantastisk”
Foto: Skövde GK
Längst till höger – banarkitekten Christian Lundin.

Vad kommer omgörningen att betyda för klubben?

– På lång sikt får vi lägre driftskostnader, lägre miljöpåverkan, mindre beroende av växtskydd och framförallt en riktigt rolig golf. Vi har valt att ta en bra bana och göra den fantastiskt bra. Målet är en spännande och rolig spelupplevelse för en stor bredd av spelarkategorier. Banan kommer att bli unik i sin stil och upplevelse. Vi skapar levande spelytor som lockar till många spelalternativ både från tee och runt greener. Ett spel med möjlighet att spela låga slag så väl som höga. Torra och jämna ytor under hela säsongen.  

Skövde GK ligger i ett naturreservat, det kommer Christian Lundin att utnyttja i sin layout:

– Vi har otroligt vackra vyer. Den nya banan kommer att smälta in i naturen och se ut som om den alltid har legat här. Vi plockar in delar av naturen i banan och ser till att den samtidigt blir en positiv del i spelet. Ruffar som är i spel ska vara både vackra och spelvänliga. Som besökare får man uppleva både porlande bäckar och en ovanligt rolig golf, säger Clas Christensson.

 

Så här såg södra banan ut före renoveringen:

Skövde GK har fått 2,3 miljoner kronor i stöd från Allmänna Arvsfonden för att göra anläggningen mer tillgänglig och branta partier på banan kommer att flackas ut och vilket gör den lättare att gå.

Det är bara 18-hålaren som byggs om och niohålsbanan påverkas inte. Under ombyggnationen får medlemmarna, tack vare samarbetsavtal och utbyten, spela på grannbanorna.

 

Nya Skövde GK öppnar sommaren 2018.

Det går att följa händelseutvecklingen på Skövde GK:s Instagramkonto.

 

 

 

 

Skyrups GK ska moderniseras för att öka underhållningsvärdet


Text: CM Hellsten • 2016-10-19
NyheterNyheterSkövde GKSvenska golfbanor
Scroll to Top