5de4627434433

Han blir ny tränare på Ullna

I flera år har han utvecklat vårt spel i Golfskolan. Nu blir Gävleprofilen ny tränare på Ullna.

Text: • 2016-09-09 Uppdaterad 2016-09-09

Henrik Lundqvist från Gävle är en av Sveriges mest välutbildade och respekterade tränare. I flera år har han bidragit med regelbundna instruktioner i Svensk Golfs träningsakademi Golfskolan och har under 2016 verkat som tränare på Arlandastad, strax norr om Stockholm.

Men inför nästa säsong rör han på sig.

Lundqvist blir nämligen ny tränare på högprofilerade Ullna GC.

– Vi har en bana av högsta klass, träningsområde av högsta klass och restaurang av högsta klass. Henrik är en tränare som matchar detta och därför tycker vi att han passar bra in hos oss, säger vd Johan Hagenfeldt.

Lundqvist är också nöjd med klubbytet.

– Jag ser fram emot att komma till Ullna och har många planer som jag vill förverkliga där. Klubben har ju ett väldigt fint övningsområde där jag kan hjälpa många golfare och om vintern kan vi göra mycket i Ullna Indoor som har utvecklats väldigt positivt, säger Lundqvist.

Ullna GC har fortfarande ingen driving range, men klubben jobbar hårt för att förändra detta. Just nu finns två huvudspår.

– Antingen blir det en stor range på gamla Rosenkällabanan och vi talar just nu med markägaren. Eller så siktar vi på att göra en driving lake i Ullnasjön, säger Johan Hagenfeldt.

Klassiker i ny skepnad


Spelarna om Ullna GC: "Banan är fantastiskt fin"


Text: • 2016-09-09
NyheterNyheterSvenska golfbanorUllna GC
Rulla till toppen