Branschnätverket Svenska Golfrestauranger (SGR) jobbar för att underlätta arbetet för krögarna som är verksamma på de svenska golfklubbarna.
Halmstad GK fick pris som bästa golfkrog i klubbens regi – för fjärde året i rad.
Restaurang 56 grader på Österåkers GK fick pris som bästa golfkrog i egen regi.
Efter utmärkelserna bestämde sig svenskgolf.se/wp att låta de två klubbarnas krögare mötas i en kockarnas kamp – på menyn fanns en golfmat–relaterad frågesport.
Här kan du läsa vem som vann den duellen.
Nu tipsar restaurangchefen på Halmstad GK, Kenneth Andersson, hur du kan laga den perfekta pyttipannan.

RECEPT:
Tärna rå potatis, gul lök samt kött, korv, skinka och dylikt i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Stek först potatisen i olja och smör på ca 200 grader i 4-5 minuter, tillsätt lök och stek tills löken är mjuk. Tillsätt köttet och blanda runt, krydda med salt, peppar, Worcestersås, HP-sås samt lite Tabasco. Stek färdigt tills potatisen inte har någon kärna kvar i mitten.
INLAGDA RÖDBETOR:
Koka färska rödbetor med skal tills de är mjuka rakt igenom. Koka en ättikslag på 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, samt kanelstång, hela nejlikor och lagerblad. Räcker att det kokar tills sockret smält, kyl ned. Skala och klyfta rödbetorna när de svalnat och lägg ner i lagen och låt stå minst 1 dygn.
SERVERING:
Servera pytten med stekt ägg och inlagda rödbetor.
På Halmstad GK serveras pytten i en panna.