Robin Stålebring ger dig värdefulla tips för inomhusgolfen. Foto: Facebook/Karl Nordlund

Inomhusgolf

5 vanliga misstag att undvika när du spelar simulatorgolf i Trackman

Robin Stålebrings tips ger dig bättre upplevelse och spel under simulatorsessionen.

Text: Robin Stålebring • 2021-11-16 Uppdaterad 2021-11-16

Läs Mer: Guide: Här kan du spela inomhusgolf

Robin Stålebring, tränare i Golfskolan och som driver Stålebring Golf Academy på Öjestrand GC, har tipsen som kommer göra att du får ut mest av din session i Trackman-simulatorn.

1. Välj rätt bollinställning för korrekta slaglängder  

Under Settings finns möjligheten att välja vilken typ av golfboll du använder under simulatorrundan i Trackman. Funktionen kallas för ”Ball conversion” och beräknar hur dina slag med rangebollar skulle ha flugit med en ”riktig” golfboll. Mitt råd är dock att du ska undvika att använda konverteringsfunktionen. Spela istället på en så bra boll som möjligt (PRO V1/Chrome Soft) och välj PREMIUM i Settings. Detta gör att du får så exakta värden som möjligt för dina slag och inte lurar dig själv.   

Settings -> Ball -> PREMIUM  

2. Slår du alltid kortare inomhus än ute är det kanske dags att sluta jämföra äpplen och päron 

Kanske den absolut vanligaste missuppfattningen i simulatorspel är att slaglängden inte riktigt når upp till samma nivåer som utomhus. Det beror mest sannolikt på att du jämför CARRY (punkten där bollen landar) med slagen ute på banan som då också rullat en bra bit.  Ett tips från oss tränare är att använda vintern till att verkligen få koll på dina exakta slaglängder utan rull, då den kan variera från dag till dag och väderlek till väderlek.  

3. Skippa markeringspennan  

Du kommer med all säkerhet kunna hitta bollen även efter de snedaste utslagen eftersom simulatorytan inte är särskilt stor och bolletning borde vara något som inte existerar inomhus. All form av markering på bollen är därför helt onödig och lämnar dessutom fula avtryck på slagduken. Så lämna markeringspennan hemma tillsammans med de märkta golfbollar som du redan kluddat på.  

LÄS MER: 7 oskrivna regler för inomhusgolf

4. Låt din simulatorrunda bli ett rent nöje 

En träffyta som är smutsig påverkar bollflykten mer än vad många tror. Är du ute efter att spöa kompisgänget gör du absolut bäst i att spela med rengjorda klubbor. Rena träffytor skapar mer spinn och därmed bättre kontroll i dina slag. Golfskor från årets sista höstrunda utomhus ska vara rengjorda så att du lämnar simulatorhallen så ren och fin som du själv fann den.  

5. Spela inte för snabbt  

Den bästa träningen sker när du tränar så likt spelet på banan som möjligt. Att avsaknaden av promenad mellan slagen och vandring till nästa hål gör att din simulatorrunda går väldigt snabbt är mer regel än undantag. Försök dock att inte stressa igenom spelet för att hinna så många hål som möjligt, och undvik att slå direkt efter föregående slag. Detta är två saker som är viktiga för att simulatorgolfen faktiskt ska utveckla ditt golfspel.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Robin Stålebring • 2021-11-16
GolfskolangolfsimulatorinomhusgolfRobin StålebringTrackMan
Rulla till toppen