Johan Edfors kommer att spela Nordea Tour-premiären på Black Mountain. Foto: Athit Perawongmetha/Getty Images

Edfors spelar Nordea Tour på Black Mountain

Johan Edfors brukar tillbringa sin offseason på Black Mountain. Nu är det klart att han spelar Nordea Tour-premiären i Thailand. Han får sällskap av Pelle Edberg och Rikard Karlberg.- Jättekul att de har lyckats klämma in tävlingen i sina späckade scheman, säger initiativtagaren Wilhelm Schauman.

Text: CM Hellsten • 2013-03-12 Uppdaterad 2013-03-12

4-6 april tjuvstartar säsongen på Nordea Tour när Black Mountain Invitational by Nordea arrangeras på Black Mountain GC som ligger 20 mil utanför Bangkok.
Det var spelaren Wilhelm Schauman som kom på idén att skicka den svenska proffstouren på export till Sydostasien och hans initiativ ledde så småningom fram till en helt ny tävling.

De 20 främsta spelarna från Nordea Tour-rankingen 2012 bjuds in till evenemanget som även har haft sex wild cards att tillgå.
De är nu fördelade.
Tre av dem gick till Johan Edfors, Pelle Edberg och Rikard Karlberg.
– Jättekul att de har lyckats klämma in tävlingen i sina späckade scheman. Alla tre har starka band till klubben, har egna hus där och kommer således att spela på hemmaplan. Nu blir det lite stjärnglans över tävlingen och för Nordea Tour-spelarna blir det förstås intressant att få mäta sig med killar som är etablerade på en högre nivå. Extra kul att Johan Edfors spelar med tanke på att han har vunnit på Europatouren, varit topp-50 i världen och spelat alla stora tävlingar, säger Wille Schauman.

De tre andra vilda korten gick till Joakim Rask, Daniel Sandberg och initiativtagaren själv.
Den totala prissumman är 350 000 kronor och alla deltagare är garanterade prispengar och tanken är att den sämst placerade spelaren åtminstone ska få ett belopp som täcker flygkostnaderna.
T��vlingen ingår på penninglistan för Nordea Tour men inte för Nordiska ligan.


Text: CM Hellsten • 2013-03-12
FöljaNyheter
Rulla till toppen