Snart kanske din läkare får ordinera en runda golf som botemedel för dina krämpor. Foto: Stockholms GK

Följa

Golf på recept

Patienter ska kunna ordineras golfspel av sin läkare. Det föreslår den moderata riksdagsledamoten Eva Bengtsson Skogsberg (M) från Nybro i en motion till riksdagen.

Text: Marcus Lindgren • 2012-10-24

“Varningssignaler kommer ofta att vi svenskar rör oss för lite och situationen blir heller inte bättre av att vi idag har mer stillasittande arbete”, så inleds den motion som moderaten Eva Bengtsson Skogsberg nyligen lämnat in till riksdagen. Skulle motionen gå igenom skulle det bland annat innebära att momsen sänks och att läkare kan ordinera golfspel som botemedel mot krämpor.

– När man nu har möjligheten att göra sådana vissa avdrag för andra sporter så tycker jag att det är väldigt märkligt att man inte kan göra det för golf. Det är ju en idrott som man kan utöva långt upp i åldern, det ser man ju inte minst på alla Old Boys och Ladies på klubbarna. Vi hör ju hela tiden att vi svenskar inte rör på oss tillräckligt och att vi bara sitter still framför datorn hela dagarna.

– Jag har ju mitt favoritexempel där en kille som körde lastbil var hemskt stel i axlarna. Hans doktor tyckte att han skulle spela golf, men han gjorde inte det för det är ju lite skämmigt att springa runt på golfbanan när man är sjukskriven.

Det är inte första gången som riksdagen ska ta ställning till ett liknande förslag. Tidigare har den fått avslag, men Eva Bengtsson Skogsberg är trots det positiv.

– Nu ska den ju upp i de olika utskotten. Jag vet att frågan har varit uppe förr, det var några år sedan och då fick den avslag. Men man måste vara envis.


Text: Marcus Lindgren • 2012-10-24
FöljaNyheter
Scroll to Top