Dustin Johnson tog sin sjätte seger på PGA-touren vid FedEx St Jude Classic Foto: Getty Images

Följa

DJ är tillbaka

Han var borta tre månader med en ryggskada efter att ha lyft sin jetski.Nu är Dustin Johnson tillbaka med besked – DJ vann FedEx St Jude Classic efter en avslutande 66:a.– Det är skönt att vara tillbaka efter operation och skadeproblem, sa Johnson efter segern.

Text: Martin Strömberg • 2012-06-10

Fed Ex St Jude Classic

Datum: 7-10 juni.

Bana: TPC Southwind, Memphis, Tennessee.

Prissumma: 5,6 miljoner dollar.

Regerande mästare: Harrison Frazar

Ställning

Läs mer:

McIlroy glänser i Memphis

Maggert leder på favoritbanan

Tevetider 

Lördag: 21-24

Söndag: 21-24

Det blev precis så jämnt och spännande som det såg ut att bli inför sista varvet. Dustin Johnson gjorde ett miniryck med birdies på 16 och 17 och när han nådde nio under inför sista hålet var det ingen som kunde svara.

– Jag spelade riktigt bra och visste att jag behövde birdies på vägen in. Jag slog två bra slag på 17:e och birdien där var viktig,sa Johnson efter segern som var hans sjätte på PGA-touren..

Vattnet till vänster på sista hålet blev ett hav och såväl Rory McIlroy som Chad Campbell och Nick O`Hern satte sina utslag där. Istället för birdien som behövdes för särspel blev det en dubbelbogey för den unge världstvåan och en delad sjundeplats i genrepet inför US Open.

John Merrick var den enda av de med chans som lyckades hålla bollen i spel. Han gjorde par på sista och belönades med en ensam andraplats.

För Dustin Johnson har comebacken efter den något Jesper Parnevikska skadan gått fantastiskt bra.

Han skadade ryggen när han skulle lyfta en jetski och hade dessförinnan opererat sitt knä inför säsongen.

Men nu verkar han verkligen vara tillbaks på allvar. Han blev delad 19:e på Memorial och segern i Memphis redan andra spelveckan gav ett skönt formbesked inför US Open nästa vecka.

– Jätteskönt och det här ger mig naturligtvis självförtroende inför nästa vecka. Jag spelade på Olympic Club som amatör och spelade bra då, avslutade Johnson.

Henrik Stenson blev bästa svensk efter en finfin sistania på tre under. Totalt blev han delad 13:e på fyra under par, fem slag bakom Johnson.

Daniel Chopra och Fredrik Jacobson delade 27:e plats på ett under par.

Sjödin ger inte upp
Koch sjua i Slovakien

Text: Martin Strömberg • 2012-06-10
FöljaNyheter
Scroll to Top