Karin Sjödin slår en spoon på Locust Hill under tredje dagen av LPGA-mästerskapet Foto: Getty Images

Följa

Sjödin ger inte upp

Trots tre tappade placeringar – segerchansen finns kvar.Och Karin Sjödin tänker inte hålla igen sista dagen av LPGA-mästerskapet.– Nej, jag ska satsa så mycket jag kan, förklarar hon inför avslutningen.

Text: Martin Strömberg • 2012-06-09 Uppdaterad 2012-06-09

Wegmans LPGA Championship

Datum: 7-10 juni.

Bana: Locust Hill. Pittsford, New York.

Regerande mästare: Yani Tseng, Taiwan.

Prissumma: 2,5 miljoner dollar

Ställningen:

Tidigare texter:

Sjödin och Gustafson jagar Pak

Trio leder LPGA-mästerskapet

Yani siktar på mer än segern

Sjödin redo för ny majorsuccé

Nilsmark tror på Hedwall

Tevetider

Söndag: 19-21

Det blev ingen riktigt bra moving-day för de två svenskor som hade tätkänning i LPGA-mästerskapet. Sjödin landade ett över par för dagen och är nu på 15:e plats, fem slag bakom ledarinnan Eun-Hee Ji från Sydkorea.

– Det känns ändå spännande eftersom att det kan hända mycket på den här banan. Spelar man bra så får man ganska mycket chanser och kan jag bara hålla bollen i fairway så ska jag attackera.

Under lördagen spelade hon ungefär lika bra som under andra varvet och skillnaden på fyra slag stavas puttning.

– Jag gjorde egentligen inget riktigt dåligt men heller inget särskilt bra. Jag missade en del fairways men det var oftast bara med någon meter och sedan fick jag egentligen inte i någonting på greenerna och då är det svårt att få en bra score.

Men Sjödin var bara centimetrar från en albatross på åttonde hålet då hennes spoon landade någon centimeter från koppen och hon fick nöja sig med en enkel eagle.

– Den räddade ju ändå upp lite grann.

Sjödin spelade med norksan Suzann Pettersen och det märktes att de hade trevligt på banan.

– Ja, det är alltid skönt att kunna prata svenska och vi hade riktigt kul.

Sophie Gustafson inledde strålande med två tidiga birdies. Tyvärr blev det lite för många bogeys senare under varvet och dessutom en dubbel på tolvan. Sophie är på delad 25:e plats inför avslutningen, sju slag bakom Ji.

– Det var ganska kasst idag och jag missade lite fairways. Spelar man från ruffen på den här banan ligger man risigt till, förklarar Sophie.

Som verkligen inte gett upp hoppet om en topplacering, med bra spel kan det går fort uppåt på en så tuff bana som Locust Hill.

– Jag tror att segerscoren blir fem under så åtta, nio under borde räcka för mig.

Den tredje svenskan som är kvar i tävlingen, Anna Nordqvist, avancerade upp till en delad 43:e plats efter ett varv på par. Hon är elva slag bakom.

Bakom Eun-Hee Ji finns en hel del rutinerade spelare och på andra plats ligger australiensiskan Karrie Webb, som verkar hittat tillbaks till formen. Webb gick fyra under tredje dagen och det var bästa scoren för dagen.

Världsettan Yani Tseng har 13 slag upp till täten och kommer inte att kunna försvara sin titel.

Love III har segerläge i Memphis
Koch sjua i Slovakien

Text: Martin Strömberg • 2012-06-09
FöljaNyheter
Scroll to Top