Afternoon Foursomes – 2014 Ryder Cup

Blogg

Sam Torrance blir assisterande kapten i Ryder Cup

Sam Torrance, så heter Europas femte och sista assisterande kapten till höstens Ryder Cup som avgörs på Hazeltine i USA.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-29 Uppdaterad 2016-07-29
Sam Torrance blir assisterande kapten i Ryder Cup

Den nu 62-åriga skotten Sam Torrance är en riktig Ryder Cup-veteran. Som spelare deltog Torrance vid åtta tillfällen mellan 1981 och 1995. 2002 ledde han Europa till seger som kapten på The Belfry. Torrance har också varit assisterande kapten vid två tidigare tillfällen, 1999 och för bara två år sedan, 2014.

Tillsammans med Thomas Björn, Padraig Harrington, Paul Lawrie och Ian Poulter kommer Sam Torrance att assistera kaptenen Darren Clarke.

– Jag är självklart väldigt stolt över att få vara en del av det europeiska laget i Ryder Cup 2016. Det är en stor ära att få vara med och jag tvekade inte en sekund när Darren frågade mig, säger Sam Tarrance till bunkered.co.uk.

– Jag har känt Darren i många år och jag har stor respekt för honom och allt han åstakommit inom golfen. Med tanke på allt hårt arbete och all noggranhet som Darren redan har lagt in i det här tycker jag att man kan se att han kommer bli en bra kapten, fortsätter Torrance.

Sam Torrance är den spelare med flest starter genom tiderna på European Tour, 706 stycken. Han vet också hur man vinner Ryder Cup på amerikansk mark eftersom han var en del av det lag som vann på Muirfield Village 1987, Europas första seger på amerikansk mark.

Kaptenen Darren Clarke kommenterade rekryteringen av Torrance så här:

– Jag är oerhört nöjd med att kunna utse Sam som min femte och sista assisterande kapten till matchen på Hazeltine. Det finns inget inom Ryder Cup som han inte har sett, gjort eller varit en del av sedan han spelade i tävlingen för 35 år sedan. Jag vet att den erfarenheten kommer vara viktig för alla alla som i och kring Team Europe.


Text: Erik Hallberg • 2016-07-29
BloggRyder Cup
Scroll to Top