DEAN & DELUCA Invitational – Round Two

Ian Poulter får viktig roll i Ryder Cup

Ian Poulter är skadad och kommer inte att kunna spela Ryder Cup. Men kaptenen Darren Clarke väljer ändå att ha med honom i laget – som assisterande kapten.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-07 Uppdaterad 2016-06-07
Ian Poulter får viktig roll i Ryder Cup

En fotskada sätter stopp för Ian Pulter att spela Ryder Cup senare i år. Men han kommer ändå vara delaktig i Europas kamp mot USA. Engelsmannen har nämligen blivit utsedd som assisterande kapten.

Tillsammans med Thomas Björn, Paul Lawrie och Padraig Harrington kommer Ian Poulter att assistera kaptenen Darren Clarke på Hazeltine National Golf Club i Chaska, Minnesota. Tävlingen spelas i slutet av september.

”När det blev klart, med tanke på min fotskada, att jag inte skulle kunna vara i en position att kvala in till min sjätte Ryder Cup blev jag verkligen hedrad och glad när Darren Clarke frågade om jag ville vara vice-kapten”, sa Ian Poulter i ett pressmeddelande under måndagen.

Ian Pulter berättar också att hans bästa stunder i karriären har skett när han representerat Europa.

”Att veta hur mycket tävlingen betyder för européiska spelare och för alla europeiska fans, som antingen är i publiken eller tittar på tv, samtidigt som man bär den blå- och guldfärgade tröjan är en stor ära.”

40-årige Poulter har vunnit Ryder Cup vid fyra av de fem tillfällen han varit med och tävlat. 

Kaptenen Darren Clarke menar att engelsmannens resultat talar för sig själv.

”Han kommer att vara en vital del i laget i September”, sa Clarke.


Text: Jesper Johansson • 2016-06-07
BloggEuropean TourIan PoulterPGA TourRyder CupTournytt
Rulla till toppen