Valspar Championship – Final Round

Blogg

Charl Schwartzel vann efter särspel

Det krävdes ett extra hål för att få en vinnare i Valspar Championship. Bill Haas ledde efter 54 hål men lyckades inte vinna.

Text: Jesper Johansson • 2016-03-13

Valspar Championship bjöd på en spännande avslutning på Innisbrook Resort. Ledaren inför dagens runda, Bill Haas, tappade ett slag under den sista rundan samtidigt som sydafrikanen Charl Schwartzel gjorde fältets bästa runda – 67 slag.

Särspelet spelades på det 18:e hålet och efter att Bill Haas missat fairway på utslaget, slagit ett för kort inspel och gjort ett misstag i bunkern behövde Schwartzel bara göra ett par för att ta hem tävlingen.

Så här såg det ut när han gjorde birdie på hål 13:

Den kanske härligaste historien från den här veckans spel var att amatören Lee McCoy gjorde en fantastisk tävling.

Under söndagen spelade han tillsammans med Jordan Spieth och efter 18 hål hade McCoy gått runt fyra slag bättre än världsettan.

McCoy är uppvuxen precis vid Innisbrook Resort och har tidigare i veckan sagt att han spelat banan över 1 000 gånger.

– Det har varit en overklig vecka. Jag har alltid drömt om att spela på den här banan med proffsen, sa McCoy i en intervju direkt efter rundan.

– Det är otroligt att se en spelare som Jordan Spieth på så nära håll. Jag är trots allt bara en amatör som fortfarande studerar, men han behandlade mig som om jag vore ett proffs och det är en stor ära för mig.

Svenskarna då?

Henrik Stenson gick ett över par och slutade delad elva. Men den mest imponerande blågula insatsen stod Jonas Blixt för.  I de svåra förhållandena under söndagen lyckades han gå runt på 68 slag och avslutade tävlingen ett över par. I och med det klättrade han hela 34 platser under söndagen och slutade på en delad 22:a plats.

Här är svenskarnas resultat:

Charl Schwartzel vann efter särspel

Och här är toppen av ledartavlan:

Charl Schwartzel vann efter särspel

Text: Jesper Johansson • 2016-03-13
BloggBill HaasCharl SchwartzelHenrik StensonJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top