Omega Dubai Desert Classic – Day One

Blogg

Carlsson: “Vill vara med och hugga”

Johan Carlsson fortsätter spela bra golf. Efter den andra rundan i Dubai Desert Classic har han slagläge.

Text: Jesper Johansson • 2016-02-05 Uppdaterad 2016-02-05

Alexander Norén gick ut i ledning efter den första rundan men lyckades inte riktigt hålla upp spelet under dag två. Desto jämnare har Johan Carlsson spelat. Efter fredagens runda på 65 slag (-5) ligger göteborgaren på en delad tolfteplats inför helgens rundor.

Carlsson har under 2016 klättrat hela 157 platser på världsrankingen och med tre raka placeringar inom topp-20 ser nu formen ut att hålla i sig.

– Spelet känns riktigt bra. Det här är frukten jag skördar för hårt arbete. Jag har lagt om svingen och det hämnade mitt spel i fjol men nu är det inget jag tänker på och det gör att jag spelar bättre, säger Johan Carlsson till svensk Golf.

Men det är inte bara svingändringen som gör att han spelar bättre.

– Jag har jobbat en hel del med den mentala biten också så det är många bitar som faller på plats. Jag har tränat på att komma ner i varv och slappna av och det är något jag fortfarande jobbar med. Tanken är att det ska övergå i en visualisering sen.

Totalt ligger Johan Carlsson delad tolva, sex under par, så chansen att nå en fin placering på söndag är god.

– Jag vill vara med och hugga på söndag. Jag känner att det är rimligt. Spelet finns ju där, det handlar bara om att gå ut och göra det, säger Johan Carlsson.

Henrik Stenson är bäste svensk på en delad niondeplats efter att ha gått runt på 68 slag (–4), totalt –7, under fredagen. Leder gör spanjoren Rafa Cabrera-Bello som ligger –10 inför helgens spel.

Så här såg Stensons sista birdie ut. Lägg också märke till Rory McIlroy som hjälper bollen in i hålet. 

 

 


Cutten drogs vid –1. Här är en lista över alla svenska resultat:

Carlsson:

Alla jagar Norén


Stenson redo på "hemmabanan"


Text: Jesper Johansson • 2016-02-05
BloggAlexander NorenHenrik StensonJohan CarlssonTävlingarTournytt
Scroll to Top